ΙΣΑ: Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να κάμψει κάθε συνείδηση Ύποπτες «συμφωνίες» θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία!

Με προφανή μοναδικό σκοπό την αύξηση πωλήσεων, το κέρδος, σε μία εποχή που η κοινωνία πλήττεται βάναυσα, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) δημοσιοποίησε χθες την πρόθεσή του να «εξασφαλίσει» στους πολίτες πρόσβαση σε «υψηλού επιπέδου» Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Όλοι οι επαγγελματίες ενός πανυγεινομικού μετώπου, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η φαρμακευτική αγωγή είναι ευθύνη και απόφαση του γιατρού αποκλειστικά και πρέπει να χορηγείται κατόπιν ιατρικής συνταγής.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε σε όλους τους επαγγελματίες του υγειονομικού χώρου ότι ακόμη και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, ακόμη και τα παραφαρμακευτικά είδη, ακόμη και τα προϊόντα ομοιοπαθητικής και εναλλακτικής προσέγγισης είναι ουσίες που στον οργανισμό μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες ή αλλεργικές αντιδράσεις ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.

Τονίζουμε ότι η ασφάλεια στη χορήγηση φαρμάκων και η αποτελεσματικότητα των κατάλληλων για το θεραπευτικό σχήμα φαρμάκων αποτελεί ιατρική πράξη και είναι αποκλειστική ευθύνη του γιατρού.

Ακόμη και ο μη ιατρός αντιλαμβάνεται εύκολα ότι ένα φάρμακο, όταν χορηγηθεί χωρίς να χρειάζεται ή χωρίς προηγούμενη ορθή διάγνωση από ειδικευμένο ιατρό είτε απλά δεν θα ωφελήσει τον ασθενή, ή, δυστυχώς, μπορεί και να το βλάψει.

Εάν θεωρούν οι δύο αυτές πλευρές ότι κάθε πολίτης θα πρέπει να έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα τότε θα πρέπει να προτείνουν την πώλησή τους στα supermarket ή τη διάθεσή τους και από τα ιατρεία.

Κανένα φάρμακο, ακόμη και μη συνταγογραφούμενο δεν πρέπει να χορηγείται χωρίς ιατρική συμβουλή.

Δεν υπάρχουν ήπιας μορφής παθήσεις, των οποίων τα συμπτώματα να αναγνωρίζονται εύκολα από τον ασθενή, ή αθώες προληπτικές αγωγές που θωρακίζουν την υγεία. Υπάρχουν δυστυχώς μόνο ύπουλα «ήπια» συμπτώματα που δυσκολεύουν πολλές φορές τη διαφορική διάγνωση και από έναν έμπειρο ιατρό.Ο φαρμακοποιός που χορηγεί φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή ή συμβουλή ασκεί παράνομα την ιατρική και παραβιάζει το σύνολο της φαρμακευτικής νομοθεσίας. Ακόμη και η δια βίου εκπαίδευση ενός άριστου φαρμακοποιού δεν μπορεί να το καταστήσει ιατρό.Η χωρίς ιατρική συνδρομή χορήγηση φαρμάκων, μόνο σε αύξηση δαπανών για την υγεία και – κυρίως- σε βλάβη της δημόσιας υγείας μπορεί να οδηγήσει.Ούτε η μείωση των τιμών των φαρμάκων, ούτε η μείωση του κέρδους των φαρμακευτικών εταιρειών, ούτε η οικονομική κρίση στο σύνολό της δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια φαινόμενα. Αλλοίμονο εδώ μιλάμε για την υγεία!Καλούμε τον Υπουργό Υγείας ως εκ του θεσμικού του ρόλου, αλλά και κάθε άλλη αρμόδια αρχή όπως παρέμβουν άμεσα, με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσια Υγείας προς όφελος του ασθενή πολίτη..

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons