Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις κατεπείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας.Με τροπολογίες που προστέθηκαν χθες το απόγευμα στο νομοσχέδιο για τις κατεπείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας, υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, σειρά διατάξεων που μεταξύ άλλων, επισπεύδουν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και εξασφαλίζουν υπό όρους προσωρινή αναστολή καταβολής ΦΠΑ στους εισαγωγείς ειδών από τρίτες χώρες, προοριζόμενων για προώθηση στην Ε.Ε. – ή μετακύλισή του στους εδώ πελάτες τους.

Ο κύριος κορμός του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, αφορούσε ως επί το πλείστον, τον συμψηφισμό των οφειλών του έτους 2011 των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, με τις αντίστοιχες οφειλές των εταιρειών προς τον ΕΟΠΥΥ – καθώς και την εξόφληση οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία, ιδιωτικές θεραπευτικές μονάδες και προμηθευτές φαρμακευτικών σκευασμάτων, με παράλληλο «κούρεμα» των απαιτήσεων των αντισυμβαλλόμενων με τον Οργανισμό. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, προσέθεσε μάλιστα και πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να εγκρίνει το ύψος της έκπτωσης που θα επιφυλάξει για λογαριασμό του το Δημόσιο, απέναντι στους ιδιώτες παρόχους υγείας, κάτι που πρόκειται να ρυθμιστεί με υπουργική απόφαση (για τους φαρμακοποιούς ισχύει ήδη «κούρεμα» 3,5%).Η επιλογή της παραπομπής μιας τέτοιας ρύθμισης σε υπουργική απόφαση, (κάτι που συνέβη και για τους όρους κατάστρωσης του Μητρώου των αποκλειστικών νοσοκόμων στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου) προκάλεσαν τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αξιώνει «λευκή επιταγή» απ΄ τη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και τα τέσσερα άρθρα – με την εισηγήτριά του, Ειρήνη Αγαθοπούλου να ζητά «μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και όχι μπαλώματα». Η κα Αγαθοπούλου διαπίστωσε πως η κυβέρνηση, αντί να εξαντλήσει τις διαπραγματευτικές της δυνατότητες απέναντι στην Τρόικα, «διαγράφει όλα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία για το 2011», ενώ παράλληλα, «με τον συμψηφισμό που επιχειρεί, δεν καλύπτει ούτε το ένα δέκατο των οφειλών του Δημοσίου».«Οι προσπάθειές μας, κατατείνουν στον εκμηδενισμό του χρέους του ΕΟΠΥΥ» απάντησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Πέραν των συμψηφισμών, έχουμε και τις προσφυγές των αντισυμβαλλόμενων στη Δικαιοσύνη, με κίνδυνο να μην μπορούμε να εισπράξουμε τα ποσά που έχουμε καταλογίσει στις φαρμακοβιομηχανίες. Λέτε πως διαγράφουμε τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία, αλλά ταυτόχρονα 1,4 δις δίνουμε για αποπληρωμές χρεών νοσοκομείων προς τρίτους» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.«Το πρώτο πράγμα που θα περιμέναμε να φέρετε, είναι η παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης που λήγει σήμερα, για εκείνους με τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων και η κάλυψή τους λήγει σήμερα» παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει πάει ΣΔΟΕ στις πολυεθνικές, οι οποίες δηλώνουν ζημίες, την ώρα που γνωρίζουμε πως κερδίζουν 60% απ΄ τα πρωτότυπα φάρμακα. Βάλατε πρόστιμο μονάχα 5000 ευρώ σε εταιρείες που εκβιάζουνε αρνούμενες να προμηθεύσουν φάρμακα!».«Οι μεγάλες εταιρείες ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές σε τακτά χρονικά διαστήματα λόγω του μεγέθους τους και δεν είναι στη δικαιοδοσία του ΣΔΟΕ να κάνει τον οποιονδήποτε έλεγχο» απάντησε ο Α. Λυκουρέντζος. «Όσον αφορά τα πρόστιμα, αυτά τα επιβάλλει ο ΕΟΦ και όχι το υπουργείο…».

«Έπρεπε με την κρίση που περνά ο τόπος, τουλάχιστον να μην υπάρχει ούτε ένας νόμιμα διαμένων πολίτης που να μην έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – κάτι που έχει εξασφαλίσει σήμερα η Τουρκία για τους δικούς της πολίτες» υποστήριξε ο κ. Κουρουμπλής.«Έπρεπε να ντρέπεστε να εξυμνείτε την Τουρκία!» αντέδρασε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη. «Κάθε φορά που από τον ΣΥΡΙΖΑ την επισκέπτονται, επιστρέφουν πίσω χαρούμενοι» παρατήρησε.«Σύμφωνα με την Έκθεση του ΟΟΣΑ, υπάρχουν χώρες του Τρίτου Κόσμου με μεγαλύτερες δαπάνες υγείας από την Ελλάδα» παρενέβη ο Β. Κυριακάκης (ΣΥΡΙΖΑ).«Αν τηρήσουμε το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό για τις δαπάνες υγείας και δεν λειτουργήσουμε με τις ονομαστικές τιμές, όπως πετύχαμε, να ξέρετε ότι θα πάμε πάρα πολύ κάτω» απάντησε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.Από πλευράς της, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχολίασε για τον Π. Κουρουμπλή, λέγοντας πως «όπως είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι ακριβώς είδε φως και μπήκε και στο ΣΥΡΙΖΑ».- «Ο κος Κουρουπλής, παρότι έχει χάσει το φως του, είδε πολύ νωρίς προς τα πού οδεύει η χώρα, τη στιγμή που η κα Χριστοφιλοπούλου δεν έχει δει ακόμη» αντέδρασε ο Β. Κυριακάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

- «Αφού επιλέξατε τη λάθος ερμηνεία, αλλάζω τη μεταφορά και λέω, «όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη» επανήλθε η κα Χριστοφιλοπούλου.

- «Στο ΠΑΣΟΚ πήγα στις 7 Σεπτεμβρίου του ΄74, και διώχθηκα με τον νόμο 4000 περί τεντυμποϊσμού, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κόμμα διαμαρτυρίας. Δεν πήγα για να αρπάξω θέσεις γλύφοντας, έρποντας και με το κέρατό μου» απάντησε αργότερα ο Π. Κουρουμπλής.Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Π. Μελάς) υπερψήφισαν τα άρθρα για τον συμψηφισμό και τις αποκλειστικές νοσοκόμες – όχι όμως και τα άρθρα για τις εξοφλήσεις οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων σε τρίτους, σε συνδυασμό με εκπτώσεις. Ο Γ. Λαμπρούλης (ΚΚΕ), υπερψήφισε τις εξοφλήσεις οφειλών των νοσοκομείων προς τρίτους, καταψήφισε το άρθρο για τις αποκλειστικές νοσοκόμες και δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 γα τον συμψηφισμό οφειλών και στο άρθρο 3 για την εξόφληση «κουρεμένων» οφειλών του ΕΟΠΥΥ σε τρίτους. Η Κατερίνα Μάρκου (ΔΗΜΑΡ) υπερψήφισε το «φιλόδοξο» νομοσχέδιο, τονίζοντας την ανάγκη, «να μην ξαναβρεθεί ο ΕΟΠΥΥ στο χείλος του γκρεμού». Η Χρυσή Αυγή, υπερψήφισε μονάχα το άρθρο για τις αποκλειστικές νοσοκόμες, τονίζοντας πως ο συμψηφισμός αφορά μόνον συγκεκριμένες κατηγορίες χρεών, ενώ οι εκπτώσεις συνιστούν «εκβιασμό». «Σκανδαλώδη» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπός της Χρ. Παππάς και την τροπολογία για τον ΦΠΑ στις εισαγωγικές εταιρείες, υποστηρίζοντας πως συνιστά «αθέμιτο ανταγωνισμό κατά των Ελλήνων»: «Εμείς δεν θέλουμε να γίνει η Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο (…) Αυτή η γη μας έθρεψε στο παρελθόν, αυτή η γη θα μας βγάλει από το μνημόνιο» σημείωσε μεταξύ άλλων.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons