Πολλαπλή Σκλήρυνση (Σ.Κ.Π.) μια συνηθισμένη…αλλά ακόμη άγνωστη ασθένεια!Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση (Σ.Κ.Π.) που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στο ξενοδοχείο DivaniCaravel, στις 9 Μαρτίου 2013, με την παρουσία τουλάχιστον 250 Συνέδρων στο χώρο της διοργάνωσης αλλά και εκατοντάδων από όλη την Ελλάδα, που παρακολούθησαν ζωντανά όλες τις ομιλίες και παρουσιάσεις του Συνεδρίου μέσω internet.

Με την απουσία τους έλαμψαν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι της πολιτείας.

Με τους ασθενείς να διοργανώνουν το συνέδριο αυτό μόνοι τους, είχαν ως στόχο του συνεδρίου την όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες υγείας όσο το δυνατό περισσοτέρων θεμάτων που αφορούν τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση. Οι τοποθετήσεις που έγιναν, προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον στο κοινό που παρέμεινε στο χώρο του Συνεδρίου μέχρι το τέλος. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε με τόσο στοχευμένο αλλά και κατανοητό τρόπο η πολυδιάστατη φύση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, η πολυπλοκότητα των συμπτωμάτων της, η ανάπτυξη θεμάτων σχετικών με την ασθένεια που θεωρούνται ταμπού, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με τους ασφαλιστικούς τους φορείς μέσα από την οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας, αλλά και η θετική στάση που πρέπει να διατηρούν και τέλος η σημασία της συμμετοχής των ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στους Συλλόγους τους και την Ομοσπονδία.Στο συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της EMSP (European MS Platform), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη ΣΚΠ (MSIF), μέλη συλλόγων ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας από όλη την Ελλάδα και πλήθους ασθενών.Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας – Πολλαπλή Σκλήρυνση, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά για την πραγματοποίηση αυτού του Συνεδρίου.Marion Kontogianni
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons