Προβλήματα λόγω υποστελέχωσης των υποκαταστημάτων του ΕΟΠΥΥ!

Η υποστελέχωση των υποκαταστημάτων του ΕΟΠΥΥ καθυστερεί την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Ουρές σχημάτιζαν και σήμερα στα υποκαταστήματα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι περίμεναν να σφραγίσουν τα βιβλιάρια υγείας. Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία και η αγανάκτηση τόσο των ασφαλισμένων όσο και των υπαλλήλων.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε έληξε η προθεσμία ανανέωσης των βιβλιαρίων υγείας, μέχρι σήμερα, μετά την παράταση που δόθηκε μέχρι το τέλος Μαρτίου, η προσέλευση του κόσμου έχει πολλαπλασιαστεί και το αισθητά μειωμένο προσωπικό του ΕΟΠΥΥ καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους.

«Κάθε μέρα περνούν περίπου 300 άτομα από το μητρώο, το οποίο, εκτός από σφράγισμα βιβλιαρίων υγείας, δίνει βεβαιώσεις, κάνει απογραφές, εκδίδει

καινούργια βιβλιάρια και άλλα», εξηγεί υπάλληλος του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στην Ομόνοια. «Από τα 50 άτομα που δουλεύαμε στο υποκατάστημα έχουμε μείνει 35. Πού να τα προλάβεις όλα; Δεν μπορώ ούτε πέντε λεπτά να σηκωθώ από το γραφείο» προσθέτει.Μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο ΙΚΑ μεταφέρθηκε για τη στελέχωση του νεοσυσταθέντος ΕΟΠΥΥ, ενώ, αρκετοί συνταξιοδοτήθηκαν, αφήνοντας θέσεις κενές που δεν αναπληρώθηκαν.Ο ασφαλισμένος Γιώργος Καρανίκας, ομογενής από τη Ρωσία, έχει έρθει τρεις φορές για να σφραγίσει το βιβλιάριό του. Όμως δεν τα κατάφερε και θα έρθει ξανά. «Δεν μπορώ να λείψω από τη δουλειά πάνω από μία ώρα, Κάθε φορά που ερχόμουν, έφευγα λόγω του πολύ κόσμου. Σήμερα που μπόρεσα να φτάσω στο γκισέ εγκαίρως, είχε χαλάσει το φωτοτυπικό. Βγήκα έξω για να κάνω αντίγραφα. Και εκεί ουρά. Έχω πάρει μαζί μου τέσσερα βιβλιάρια, της γυναίκας μου και δύο συναδέλφων μου για σφράγισμα. Θα επιστρέψω αναγκαστικά», δήλωσε.Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των υπολοίπων ασφαλισμένων, οι οποίοι περιμένουν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν. Δηλώνουν ότι κατανοούν τους εργαζόμενους, όμως δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί, αφού είναι αναγκασμένοι να φεύγουν από τις δουλειές τους χωρίς να καταφέρνουν πάντα να εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα να πρέπει να επισκέπτονται περισσότερες από μία φορά τον ΕΟΠΥΥ.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons