"Καταπέλτης" κατά Σαλμά ο Γιάννης Τούντας για τα αποσυρθέντα φάρμακα!"Καταπέλτης" κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά ήταν την Τετάρτη 6 Μαρτίου ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας σχετικά με τον ακριβή αριθμό των φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία έχουν αποσυρθεί από την ελληνική αγορά.

Ενώ ο Μάριος Σαλμάς διαβεβαιώνει μονίμως και μονότονα ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ελλείψεων στην ελληνική αγορά φαρμάκου, ο Γιάννης Τούντας ανέφερε σε συνέδριο με θέμα τα γενόσημα (αντίγραφα) φάρμακα ότι οι αιτήσεις για απόσυρση φαρμακευτικών προϊόντων το 2012 ήταν 223, τελικά αποσύρθηκαν... 203! Από αυτά που εξαφανίστηκαν τελικά από την Ελλάδα, τα 25 ήταν αναντικατάστατα ενώ με 3-4 δημιουργήθηκε θεραπευτικό πρόβλημα για ασθενείς και εισήχθησαν στη χώρα μας και σε πολλαπλάσιες τιμές μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).


Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ, το 2011 99 φάρμακα βγήκαν από την ελληνική αγορά, ενώ ήδη μέσα στο 2013 έχουν κατατεθεί 25 αιτήσεις για απόσυρση φαρμάκων.


Υπενθυμίζεται ότι το ygeia360.gr έχει αποκαλύψει ότι πολύ μεγάλη και πολύ γνωστή πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται ευρέως και στη χώρα μας, έχει προειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές ότι, μετά από σχετική εντολή της μητρικής εταιρείας, είναι έτοιμη να αποσύρει... 72 φαρμακευτικά σκευάσματά της από την ελληνική αγορά, εάν δεν έχει λάβει μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου ικανό μέρος των οφειλομένων προς αυτήν.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons