Μειωμένα τα χρέη του Δημοσίου τον Ιανουάριο!


ΓΛΚ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μικρή μείωση κατέγραψαν τον Ιανουάριο οι οφειλές του Δημοσίου καθώς ανήλθαν συνολικά σε 8,56 δισ. ευρώ από 8,76 δισ. που είχαν καταγραφεί στο τέλος του 2012, ενώ τον ίδιο μήνα καταγράφηκε ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 1,78 δισ. ευρώ, μικρότερο πάντως σε σχέση με το πλεόνασμα των 2,47 δισ. που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2012.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα ληξιπρόθεσμα χρέη εξακολουθεί να εντοπίζεται σε ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία, που αύξησαν τις

οφειλές τους τον Ιανουάριο σε σχέση με το 2012, παρά το ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποπληρωμής. Μια διαδικασία πάντως που εξελίσσεται μετ' εμποδίων καθώς υπουργεία και φορείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να φθάσουν τα χρήματα στους τελικούς δικαιούχους.Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ τον Ιανουάριο υπογράφηκαν εντάλματα πληρωμής από το ΓΛΚ, ύψους 430 εκατ. ευρώ περίπου, λιγότερα από τα μισά εκτιμάται πως έπεσαν τελικά στην αγορά. Σύμφωνα με το ΓΛΚ, τον Ιανουάριο:1. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου ανήλθε σε 8,56 δισ. ευρώ από 8,76 δισ. στο τέλος Δεκεμβρίου. Από τα 8,56 δισ., τα 7,9 δισ. αντιστοιχούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες και τα 643,3 εκατ. ευρώ στις εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Τον Δεκέμβριο του 2012 τα αντίστοιχα ποσά ήταν 8,04 δισ. για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και 723,6 εκατ. για εκκρεμείς επιστροφές φόρων.2. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων ανήλθαν σε 4,46 δισ. ευρώ από 4,42 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Η μερίδα του λέοντος ανήκει στον ΕΟΠΥΥ με χρέη 2,5 δισ. τον Ιανουάριο του 2013 από 2,37 δισ. τον Δεκέμβριο του 2012.3. Οι οφειλές των νοσοκομείων ανήλθαν σε 1,8 δισ. ευρώ, από 1,7 δισ. τον Δεκέμβριο.4. Μειωμένα στα 846 εκατ. ευρώ ήταν τα χρέη των ΟΤΑ, από 950 εκατ. τον Δεκέμβριο.5. Το πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση ήταν 1,78 δισ. ευρώ, από 2,47 δισ. τον Ιανουάριο με τα έσοδα στα 8,4 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 16% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 και τις δαπάνες, πλην τόκων, στα 6,6 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 12,2% σε ετήσια βάση.6. Μειωμένα κατά 9% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2012 ήταν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και διαμορφώθηλαν σε 4,4 δισ. ευρώ από 4,8 δισ., ενώ οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, πλην τόκων, μειώθηκαν στα 4 δισ. ευρώ από 4,9 δισ. πέρσι (πτώση 18%).ΗΜΕΡΗΣΙΑ
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons