«Φούσκωσαν» οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και ψαλιδίζουν τα διαθέσιμα κονδύλια

«Φούσκωσαν» οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και ψαλιδίζουν τα διαθέσιμα κονδύλια Σε πληγή του Φαραώ εξελίσσεται ο ΕΟΠΥΥ, καθώς ενώ έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο η εξόφληση των οφειλών του, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος από τα διαθέσιμα κονδύλια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τον Ιανουάριο καταγράφηκε περαιτέρω αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, λόγω της ενσωμάτωσης των οφειλών του ΤΑΥΠΕΚΩ, που εντάχθηκε εσχάτως

στον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, οι οφειλές του αυξήθηκαν στα 2,538 δισ. ευρώ από τα 2,378 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο, ενώ πάνω από 100 εκατ. ευρώ «φούσκωσαν» τα χρέη των νοσοκομείων, φτάνοντας στα 1,886 δισ. ευρώ από 1,765 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο, δικαιώνοντας όσους υποστηρίζουν εξαρχής ότι οι «τρύπες» στην Υγεία μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα και στην ομαλή εκτέλεση του Προϋπολογισμού.Όσον αφορά στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η μείωση του stock συνεχίζεται με πολύ αργούς ρυθμούς, όπως προκύπτει από τα νεώτερα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώνονταν στα 7,921 δισ. ευρώ έναντι 8,045 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιορίστηκαν στα 643,3 εκατ. ευρώ έναντι 723,6 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2012. Από αυτά, τα 425 εκατ. ευρώ αφορούν σε επιστροφές ΦΠΑ και τα υπόλοιπα είναι κυρίως φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων.Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη έκθεση των τεχνικών κλιμακίων ΔΝΤ- Κομισιόν αναδεικνυόταν το πρόβλημα των εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ ύψους 1,74 δισ. ευρώ και άλλων 1,2 δισ. ευρώ από φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων, ποσά που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα είναι τελικά πολύ μικρότερα λόγω των συμψηφισμών που θα γίνουν.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons