Στην ΕΕ τα εθνικά συμφέροντα των μεγάλων κρατών υπερτερούν των συμφερόντων του συνόλου.






O Χριστόφορος Πισσαρίδης στους Φαινάνσιαλ Τάιμς.

Ο Νομπελίστας επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας σχολιάζει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Κύπρος από τους εταίρους της δείχνει ότι πέρα από τη λειτουργία της ως συνεταιρισμός ίσων εταίρων, η ευρωζώνη είναι μια «ασύνδετη ομάδα χωρών όπου τα εθνικά συμφέροντα των μεγάλων κρατών υπερτερούν των συμφερόντων του συνόλου».

Ο Κύπριος οικονομολόγος προσθέτει ότι ανεξαρτήτως του αν η συμφωνία για την Κύπρο είναι καλή ή κακή, η παρατήρηση του τρόπου με τον οποίο λήφθηκαν οι αποφάσεις, με τις αντιφάσεις της ευρωζώνης και των αξιωματούχων της, εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για την ικανότητα αυτής της ομάδας να αποφασίζει υπέρ της ώθησης της Ευρώπης προς τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη.



Ο κ. Πισσαρίδης κάνει λόγο για απόλυτη απόγνωση στη... Λευκωσία μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση. Σημειώνει ότι το φυσικό αέριο προσφέρει κάποια ελπίδα, αλλά ακόμα και αυτά ίσως τα πάρουν «εκείνοι».



Ολοκληρώνει σχολιάζοντας ότι μια βιομηχανία παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις δε χρειάζεται μεγάλες τράπεζες και ο τομέας μπορεί να ανακάμψει. «Τι γίνεται όμως αν οι ξένες επιχειρήσεις φύγουν; Υπάρχουν ήδη ιστορίες για πλούσιους Ρώσους που δέχονται τηλεφωνήματα από τη Μάλτα, τη Λετονία και άλλα μέρη για να μεταφέρουν τις δουλειές τους εκεί. Το μέλλον είναι πράγματι ζοφερό. Δεν είναι ξεκάθαρο τι έπεται και από πού», καταλήγει το άρθρο του Νομπελίστα οικονομολόγου στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons