ΔΙΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ...


Διπλή συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στα φάρμακα, εφόσον αυτά είναι ακριβότερα από το προβλεπόμενο όριο, θα ισχύει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς υπογράφει έως την Παρασκευή τη σχετική υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να ισχύσει το αργότερο έως το τέλος του μήνα.

Η απόφαση περιλαμβάνει τη 'θετική' λίστα συνταγογράφησης με ασφαλιστική τιμή, η οποία θα λειτουργεί ως εξής:

Κάθε σκεύασμα έχει δύο τιμές. Την ασφαλιστική τιμή, η οποία είναι η αποδεκτή τιμή κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ και τη λιανική τιμή, η οποία είναι αυτή που έχει δοθεί με

την έγκριση του φαρμάκου.

Στην περίπτωση που η λιανική υπερβαίνει την ασφαλιστική τιμή, ο ασφαλισμένος θα επιβαρύνεται με τη συμμετοχή του 25% για την ασφαλιστική τιμή και επιπλέον τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής.

Συγκεκριμένα, για ένα σκεύασμα με ασφαλιστική τιμή 10 ευρώ και λιανική 12 ευρώ, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει: 2,5 ευρώ ως συμμετοχή (25%) στην ασφαλιστική τιμή και 2 ευρώ για τη διαφορά έως τη λιανική (σύνολο 4,5 ευρώ).

Προς το παρόν, τη μισή διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής - λιανικής θα την καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, αλλά σταδιακά το σύνολο της επιβάρυνσης θα μετακυλιστεί στον ασφαλισμένο.Στην περίπτωση που η ασφαλιστική είναι ίδια με τη λιανική, ο ασφαλισμένος να πληρώνει μόνον 25% συμμετοχή.

Διάταξη


Ο κ. Σαλμάς εκτιμά ότι με το σύστημα αυτό θα υπάρξει συμμετοχή του ασφαλισμένου στη θεραπευτική επιλογή.

Θα ζητεί, δηλαδή, ο ασφαλισμένος από τον γιατρό του τη θεραπεία, η οποία δεν θα του προκαλέσει επιπλέον επιβάρυνση.

Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός θα υποχρεούται να ενημερώνει τον ασθενή για το επιπλέον κόστος και τις επιλογές που έχει για πιο φθηνή θεραπεία.Το μέτρο αναμένεται να προκαλέσει επιβάρυνση 50 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στον ΕΟΠΥΥ, αλλά το ποσό εκτιμάται ότι θα υπερκαλυφθεί με τη μείωση του φαινομένου υποκατάστασης φθηνών φαρμάκων, με πιο ακριβά.

Παραδείγματα


Το Iatronet.gr παρουσιάζει ορισμένα παραδείγματα σκευασμάτων, τα οποία περιλαμβάνονται στη 'θετική' λίστα, με τη λιανική και την ασφαλιστική τους τιμή αντίστοιχα:


 • Antichol 20 mg (26,27 ευρώ - 26, 27 ευρώ).

 • Bevostatin 20 mg (13,14 ευρώ - 13,14 ευρώ).

 • Simvastatin 20 mg (13,14 ευρώ - 13, 14 ευρώ).

 • Pravachol 40 mg (12,72 ευρώ - 10,16 ευρώ).

 • Simvastatin 40 mg (13,14 ευρώ - 13,14 ευρώ).

 • Vassor 40 mg (8,49 ευρώ - 7,25 ευρώ).

 • Zocor 40 mg (10,05 ευρώ - 7,25 ευρώ).

 • Arvastatin 40 mg (29,09 ευρώ - 20,31 ευρώ).

 • Atorgon 40 mg (16,53 ευρώ - 10,16 ευρώ).

 • Lipitor 20 mg (11,62 ευρώ - 10,16 ευρώ).

 • Lipogen 40 mg (29,09 ευρώ - 20,31 ευρώ).

 • Crestor 20 mg (19,88 ευρώ - 10,16 ευρώ).πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons