Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ:Η απλήρωτη εργασία (''δουλεία''), έχει καταργηθεί εδώ και αιώνες, αλλά όπως φαίνεται ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, κ. Γρηγορόπουλος, παραμένει ένας από τους λίγους υποστηρικτές της. Οι ειδικευόμενοι γιατροί για άλλη μια φορά βρέθηκαν στο στόχαστρο του πιο επιτυχημένου Διοικητή στην αυθαιρεσία και στην αδιαλλαξία, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τους πρώτους που πλήττονται από την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου. Έτσι την Παρασκευή 22 Μαρτίου, τρεις ειδικευόμενοι της Ά Παθολογικής παρέλαβαν χαρτί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου με βάση το οποίο επί της ουσίας εντέλλονται να παραμείνουν στο νησί κατά τη διάρκεια του τριημέρου που ακολουθεί!!! Η παραπάνω παράλογη εντολή δινόταν με το δικαιολογητικό ότι κατά τη διάρκεια του τριημέρου υπήρχε περίπτωση να προκύψει ενδεχόμενο διακομιδής την οποία οι εν λόγω ειδικευόμενοι θα ήταν υποχρεωμένοι να συνοδέψουν, εκτός ωραρίου εργασίας ή εφημερίας , υπό άγνωστο καθεστώς πληρωμής ασφάλειας και νομικής κατοχύρωσης...

Οι αναμενόμενες αντιδράσεις από τη μεριά των ειδικευομένων ιατρών όχι μόνο βρήκαν απέναντι τους ένα διοικητή που τους ειρωνευόταν αλλά και και τους δύο διευθυντές της ιατρικής υπηρεσίας και επιστημονικού συμβουλίου οι οποίοι συμπλήρωσαν το παζλ της αυθαιρεσίας (με φράσεις όπως 'εδώ έτσι είναι και άμα δε σας αρέσει να φύγετε').

Τα παραπάνω όχι μόνο αποδεικνύουν ότι το νοσοκομείο λειτουργεί υπό τη διοίκηση ανθρώπων με αυταρχικές και επικίνδυνες αντιλήψεις αλλά για άλλη μια φορά καταδεικνύουν ότι το ΓΝΝ Κέρκυρας αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες των Κερκυραίων ασθενών (καθώς αδυνατεί να καλύψει με το εφημερεύον δυναμικό στοιχειώδεις λειτουργίες του όπως η διακομιδή επείγοντος περιστατικού σε περίοδο αργίας!!!). Οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο οδηγούν στην ύπαρξη πολλαπλών κενών τα οποία ο Διοικητής επιλέγει να τα καλύπτει, όχι με αγωνιστική διεκδίκηση απέναντι στο κράτος, αλλά με συνεχή ''εντέλλεσθαι'' προς τους ειδικευόμενους και ειδικούς γιατρούς (αρκεί να αναφέρουμε μετακίνηση Γενικών Γιατρών στα ΤΕΠ και εφημέρευση ιατρών εκτός του πλαφόν των επτά εφημεριών). Είναι προφανές ότι στον κ. Γρηγορόπουλο δεν αρκεί το γεγονός ότι οι γιατροί δουλεύουν εδώ και πέντε μήνες απλήρωτοι αλλά επιθυμεί την επιπλέον εργασία τους (εξίσου απλήρωτη) προκειμένου να μην αποκαλύπτονται τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί και με δική του ευθύνη.Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το παραπάνω γεγονός όπως και οποιοδήποτε παρόμοιο δεν πρόκειται να παραμείνει αναπάντητο από τη μεριά των ειδικευομένων. Καλούμε σε δίωρη αποχή από την πρωινή εργασία την Τρίτη 26 Μαρτίου, και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο του Διοικητή. Προχωράμε σε Γενική Συνέλευση των ειδικευόμενων, συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.Το μόνο χαρτί που θα δεχτούμε με χαρά από τον Διοικητή θα είναι αυτό της παραίτησης του.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons