Η σωστή γυμναστική χαρίζει ευεξίαΜάθετε πώς γίνονται η προθέρμανση και η αποθεραπεία, ποιες είναι οι ανάγκες άθλησης των παιδιών και ο καλύτερος τρόπος άσκησης των ηλικιωμένων


Η σωματική άσκηση είναι στενά συνδεδεμένη με την ευεξία και την υγεία. Πρέπει να γίνεται, όμως, σωστά, ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί και η άσκοπη προσπάθεια.
Το «Eθνος – Υγεία» είναι σήμερα αφιερωμένο στην ευεργετική επίδραση της γυμναστικής στο ανθρώπινο σώμα.


Οι ειδικοί προβάλλουν (τουλάχιστον) δέκα λόγους, για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα να γυμναζόμαστε: Την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους. Την ανάπλαση των εγκεφαλικών κυττάρων.


Τη βελτίωση της αντοχής, της δύναμης και της ισορροπίας, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου.


Με τη γυμναστική επιτυγχάνεται ρύθμιση του σωματικού βάρους, βελτιώνεται η υγεία της καρδιάς και των αγγείων, μεγιστοποιείται η ποιότητα του ύπνου, μειώνεται η χοληστερίνη και βελτιώνεται η υγεία των οστών.


Η σωματική άσκηση είναι σημαντική από την παιδική έως την τρίτη ηλικία. Μάθετε τις ανάγκες άθλησης των παιδιών, καθώς και τον καλύτερο τρόπο άσκησης των ηλικιωμένων ατόμων.


Οι ειδικοί εξηγούν πώς γίνεται σωστά η άσκηση: Τι κάνουμε πριν ξεκινήσουμε, το υλικό που χρησιμοποιούμε, πώς γίνεται η προθέρμανση και η αποθεραπεία και τα λάθη που συνήθως κάνουμε στη γυμναστική και στα σπορ. Μία «χρυσή» συμβουλή είναι να μάθουμε να «ακούμε» το σώμα μας.


Να μην υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας και να ζητούμε βοήθεια όταν διαπιστώσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά.


Να μην ξεχνάμε, δηλαδή, ότι κύριος λόγος της σωματικής άσκησης είναι να βελτιώσουμε και όχι να επιδεινώσουμε την υγεία μας.


Π. Αντωνίου: Ασκηση χωρίς λάθη και τραυματισμούς


Π. Χαλβατσιώτης: Θύματα της κρίσης και οι διαβητικοί

πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons