Έρχεται η πολυπόθητη θετική λίστα φαρμάκων! Ποια και πόσο θα αποζημιώνονται
Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, υποσχέσεις και δεσμεύσεις, την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η θετική λίστα φαρμάκων που θα περιλαμβάνει επ ακριβώς τα φάρμακα που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Την Παρασκευή θα εκδοθεί η θετική λίστα φαρμάκων που περιλαμβάνει τα φάρμακα που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία με νέες τιμές, δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Πρόκειται για τη λίστα που αναμένεται εδώ και καιρό από την αγορά αλλά και από τους ασθενείς αλλά δεν έχει εκδοθεί μετά από διάφορα προβλήματα.
Πάντως ο Μάριος Σαλμάς μιλώντας στην παρουσίαση της έρευνας του ΙΟΒΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για το μέλλον των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων , διαβεβαίωσε ότι η αγορά θα εξομαλυνθεί δεδομένου ότι την Παρασκευή θα εκδοθεί και η θετική λίστα φαρμάκων.

Εκτός αυτού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας ότι δε θα ξαναγίνει επίπεδη μείωση τιμών (ενιαίο ποσοστό για όλα τα φάρμακα), και ότι αυτή που έγινε στο τελευταίο δελτίο τιμών δε θα επαναληφθεί.Πάντως ο Μάριος Σαλμάς δεν ξέχασε να θυμίσει ότι το 2012 κόπηκαν από τη φαρμακευτική δαπάνη 1δις ευρώ σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ φέτος θα πρέπει να κουρευτούν άλλα 500 εκατ ωστε η δαπάνη να μην ξεπεράσει τα 2,4 δις ευρω.Όμως αίσθηση προκάλεσαν οι αιχμές που άφησε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας για την αποδυνάμωση του οργανισμού καθώς πλέον δε διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό ώστε να επισπευσθούν οι όποιες διαδικασίες για το φάρμακο. Όπως είπε ο κ.Τούντας από 260 άτομα πλέον έχουν μείνει μόλις 127 στον ΕΟΦ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons