Στο Σαλμά ο πρόεδρος των φαρμακοποιών! Ζητά αποδείξεις για τα κυκλώματα φαρμακοποιών!Διευθύνσεις και ονόματα θα ζητήσει σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά ο οποίος κατήγγειλε ότι κυκλώματα φαρμακοποιών φταίνε για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.

Ευθέως αμφισβητούν οι φαρμακοποιοί τις καταγγελίες του Μάριου Σαλμά ότι μερικά φαρμακεία φταίνε για τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων στα ράφια της ελληνικής αγοράς. Γι αυτό και ο πρόεδρος του ΠΦΣ θα ζητήσει όλα τα στοιχεία των φαρμακοποιών που φέρονται να εμπλέκονται στα κυκλώματα σύμφωνα με τον κ.Σαλμά.

Μάλιστα ο κ.Αμπατζόγλου θεωρεί ότι η συγκεκριμένη διακίνηση φαρμάκων (εξαγωγές) αποτελεί μόλις το 1% των συνολικών παράλληλων εξαγωγών που αγγίζουν περίπου τα 470 εκατ. το χρόνο, όταν η συνολική φαρμακευτική δαπάνη (χωρίς τη νοσοκομειακή) φθάνει τα 2,8 δις ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ότι το πρόβλημα των ελλείψεων είναι πολυπαραγοντικό και οφείλεται στις μειωμένες τιμές που έχουν δοθεί στα φάρμακα, στις περιορισμένες πλέον τροφοδοσίες των φαρμακευτικών εταιρειών λόγω της συνεχόμενης αστάθειας στην αγορά (αλλεπάλληλα δελτία τιμών) καθώς και τις λιγότερες αγορές που γίνονται επειδή ακριβώς δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά.

Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς δήλωσε ότι οι ελλείψεις οφείλονται σε κυκλώματα φαρμακοποιών που πωλούν στο εξωτερικό ακόμη και παράνομα κάποια φάρμακα με συνέπεια αυτά να απουσιάζουν από τα ράφια.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons