Ιδού ο Ελληνικός Μεσαίωνας και οι πρεσβευτές του!


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας αναφορικά με εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, με την οποία γνωστοποιήθηκε στους διευθυντές των σχολείων της χώρας η διοργάνωση από την εταιρεία Google του διαγωνισμού «Doodle4Google» που τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και απευθύνεται στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θέμα του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός του «doodle», του λογότυπου δηλαδή της Google από μαθητές, με θέμα «Η Ελλάδα μου».

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η αύξηση των περιπτώσεων εισόδου ιδιωτικών συμφερόντων στα σχολεία με τη μορφή χορηγιών, διαγωνισμών κλπ σε τοπικό επίπεδο με συνεργασία δήμων με ιδιώτες, με την ανοχή και ενθάρρυνση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και υπογραμμίζουν ότι είναι προφανής η προσπάθεια, τόσο της εφαρμογής νεοφιλελεύθερων (!) πολιτικών στη δημόσια εκπαίδευση με την υποκατάσταση της υποχρέωσης της πολιτείας για χρηματοδότηση της Παιδείας από χορηγίες ιδιωτών, όσο και της ιδεολογικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών σύμφωνα με τα προτάγματα του νεοφιλελευθερισμού,Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί αδιανόητο να βαφτίζονται «καινοτόμες δράσεις», δραστηριότητες που οδηγούν στην άμεση διασύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας -και ιδιαίτερα στα δημόσια σχολεία- με εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων, πόσο μάλιστα με πολυεθνικές, όπως η Google.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ακόμη, ότι ... δεν νοείται να καλεί το Υπουργείο Παιδείας τους μαθητές των σχολείων της χώρας να συμμετέχουν σε διαγωνισμό δημιουργίας λογότυπου εταιρείας, προτρέποντάς τους να λειτουργούν ουσιαστικά σαν διαφημιστές πολυεθνικών, και εκθέτοντάς τους παράλληλα στις διαφημιστικές σκοπιμότητες της εν λόγω εταιρείας.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως προσκρούει στις διατάξεις της εγκυκλίου 101705/Γ7/30-09-2002 της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «η διάθεση, η δωρεάν διανομή, η διακίνηση ή η πώληση εντός των σχολείων πάσης φύσεως υλικού (εντύπου και μη), που κρίνεται ως διαφημιστικό, προπαγανδιστικό ή στρεφόμενο κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού»

Οι βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό αφενός αν προτίθεται να αποσύρει την εν λόγω εγκύκλιο που δεν εξυπηρετεί καμία εκπαιδευτική σκοπιμότητα και αφετέρου, τι μέτρα θα λάβει για την προστασία των μαθητών από παρόμοιες προωθητικές ενέργειες εταιρειών ιδιωτικών συμφερόντων.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons