Ακύρωση της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και άρση της άδειας στους φαρμακοποιούς που παρανομούν, προειδοποιεί ο Μάριος Σαλμάς!






Με διακοπή επ’ αόριστο της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και άρση της άδειας προειδοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του πρόεδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρου Αμπαντζόγλου, τους φαρμακοποιούς που θα εντοπιστούν να πουλούν φάρμακα οπουδήποτε αλλού εκτός από ασθενείς.

Στο πλαίσιο μάλιστα της διάταξης που θα προωθήσει στη βουλή ο κος Σαλμάς, για αυστηροποίηση των ποινών σε όσους κάνουν παράνομες εξαγωγές φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη στην ελληνική αγορά ούτε οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μείνουν αλώβητες. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε παράνομες συναλλαγές το πρόστιμο που θα τους επιβάλλεται θα είναι εξοντωτικό και θα ξεπερνάει κατά πολύ το ανώτατο όριο των 30.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.



Ο κος Σαλμάς σε βραδυνή ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Σκάι, δήλωσε αποφασισμένος και με κάθε κόστος να πατάξει το φαινόμενο της αισχροκέρδειας αυτών, που εκμεταλευόμενοι τις μειώσεις των τιμών στην Ελλάδα θησαυρίζουν “διώχνοντας” σκευάσματα στο εξωτερικό και αφήνοντας έλληνες ασθενείς χωρίς τα φάρμακά τους.



Σύμφωνα με ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ Πελοπονήσου αλλά και ο ΕΟΦ όπως είπε ο κος Σαλμάς , 5 φαρμακαποθήκες και 4 φαρμακεία μοσχοπούλαγαν φάρμακα σε Αγγλία Γερμανία και σε Σκανδιναυβικές χώρες αγοράζοντας τα, από 202 ελληνικά φαρμακεία.

Πάντως παρά το ότι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, το παράνομο εξαγωγικό εμπόριο είναι η αιτία της έλλειψης φαρμάκων από την ελληνική αγορά, το φαινόμενο δεν είναι τόσο εκτεταμένο, αφού από τα 12.000 σκευάσματα μόνο 73 ήταν αυτά που πωλούνταν στο εξωτερικό.








πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons