Οι ασθένειες της νέας τεχνολογίας



Η τεχνολογική εξέλιξη παρέχει στον άνθρωπο κάθε μορφής συσκευή, με σκοπό να κάνει την καθημερινότητά του πιο εύκολη.


Υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, οθόνες, ηλεκτρονικά τσιγάρα και κάθε λογής gadgets έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.




Μικροί-μεγάλοι τα χρησιμοποιούμε συνεχώς, προσαρμόζοντας ανάλογα τον τρόπο ζωής μας. Οι επιστήμονες έχουν -κατά καιρούς- κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις τους στην υγεία μας. Πόσο ασφαλής είναι, τελικά, η σύγχρονη τεχνολογία;


Το «Εθνος – Υγεία» παρουσιάζει σήμερα ορισμένα από τα (λιγότερο ή περισσότερο) σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, με οδηγίες ασφαλούς χρήσης. Εμφαση δίνεται στο Διαδίκτυο, το οποίο αποτελεί έναν τεράστιο χώρο ενημέρωσης, αλλά και μία παγίδα, κυρίως για τα παιδιά. Τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο και από την πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης.


Οι ψυχολόγοι σημειώνουν ότι η επιλογή των προγραμμάτων πρέπει να γίνεται προσεκτικά από τους γονείς, καθώς ενδέχεται να οδηγήσουν σε υιοθέτηση επιθετικών συμπεριφορών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τηλεόραση συνδέεται και με παχυσαρκία, εάν μας καθηλώσει στην πολυθρόνα…


Εντονος είναι ο προβληματισμός που εκφράζεται για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Με ένα περιεκτικό και ενδιαφέρον του άρθρο, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) μας ενημερώνει για όλες τις παραμέτρους του θέματος. Προσοχή και μέτρο απαιτείται για τα κινητά τηλέφωνα.


http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/02/fetcher_1.jpeg

Η τήρηση των οδηγιών ασφάλειας είναι καθοριστική, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία μας. Ειδικοί δίνουν χρήσιμες οδηγίες και για την προστασία των ματιών μας, από την έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή.


Η επείγουσα πληροφορία της εβδομάδας αφορά την ξηροφθαλμία, η οποία συνδέεται με τη ρύπανση, τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και φακών επαφής.


Γ. ΤΟΥΝΤΑΣ: Μύθοι και αλήθειες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο


Παρεμβάσεις: Οι επιπτώσεις της TV στα παιδιά και των κομπιούτερ στην όραση


Αποστολία Ντέκοβα, κλινική ψυχολόγος – Γιάννης Δατσέρης, χειρουργός οφθαλμίατρος.


http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/02/fetcher_2.jpeghttp://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/02/fetcher_3.jpeg




πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons