ΠΦΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΝΤ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 5.2.2013

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΝΤ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η Υγεία και η Περίθαλψη 10.000.000 Ελλήνων δεν μπορεί να επαφίεται στις τεχνοκρατικές αποφάσεις οποιουδήποτε ξένου μάνατζερ. Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία "εσωτερικού ΔΝΤ" για την Υγεία, δηλώνει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην «εισβολή» ξένων μάνατζερ στον ΕΟΠΥΥ για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού.

Μάλιστα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ εκφράζουν τον σκεπτικισμό και την αγωνία τους για τη συζήτηση

που έχει αρχίσει όσον αφορά θεωρητικούς προβληματισμούς Ελλήνων και Ξένων τεχνοκρατών για τον προορισμό και τελική μορφή του ΕΟΠΥΥ.

Τα μόνα αρμόδια όργανα – τονίζουν - για τη χάραξη της πολιτικής υγείας, είναι τα..

θεσμικά όργανα της Πολιτείας, δηλαδή η Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και κανένας άλλος.

Ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στο θέμα της διακίνησης των Φαρμάκων αλλά και των πληρωμών, ανέφερε ότι η φαρμακευτική αγορά στενάζει κάτω από την πίεση των πολυεθνικών εταιρειών, τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και όλα αυτά συμβαίνουν σε βάρος χιλιάδων ασφαλισμένων.

Η αγορά θα ομαλοποιηθεί και οι ασθενείς θα πάψουν να ταλαιπωρούνται, όταν ο ΕΟΠΥΥ καταστεί αξιόπιστος στις πληρωμές του, που για μια ακόμη φορά έχει ξεφύγει κατά πολύ από τις συμβατικές υποχρεώσεις του. Το συσσωρευμένο έλλειμμα των 4 δις ευρώ του Οργανισμού, πρέπει άμεσα να καλυφθεί αλλιώς όλοι οι πάροχοι (φαρμακοποιοί, γιατροί, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα) θα βάλουν «λουκέτο» πολύ σύντομα.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons