Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, η κακοδιοίκηση και οι ανθρώπινες ζωές...!!!Η κατάσταση στη δημόσια Υγεία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το πρόβλημα των οφειλών δισεκατομμυρίων παραμένει άλυτο και το ερώτημα πολύ απλό: δε μπορεί ή δε θέλει ο κ. Παπαγεωργόπουλος;


Ειδικευμένος δικηγόρος στα εργατικά και ασφαλιστικά θέματα, θα περίμενε κανείς μια καλύτερη διαχείριση του ΕΟΠΥΥ από τα… χέρια του.

Ο λόγος για τον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, νυν πρόεδρο τουΕΟΠΥΥ, που είχε διατελέσει διοικητής του ΟΓΑ για έξι ολόκληρα χρόνια από το 2004-2010.

Ο συγκεκριμένος πρόεδρος του νέου φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης «σέρνει» μαζί του την εμπειρία ενός κατά βάση προνοιακού οργανισμού, του ΟΓΑ, όπου για κάθε παροχή υπήρχε πάντα έτοιμη και η κρατική επιχορήγηση

Δεν χρειάζονταν λοιπόν και ιδιαίτερες ικανότητες για μια υπογραφή, ώστε να εκταμιευθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Τώρα, όμως, σε καθεστώς ύφεσης, χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες διοίκησης και διαχείρισης, προκειμένου «να βγει» το πρόγραμμα και να εξυπηρετηθούν τα 9,5 εκατομμύρια Ελλήνων που χρειάζονται την υγεία τους, αλλά δεν μπορούν να τη βρουν!

Η γνώση της νομοθεσίας, απ’ ότι φαίνεται, στρέφεται εναντίον των ασφαλισμένων, αλλά και όλων των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στη χώρα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να χρωστά ένα ασαφές ποσό που το υπουργείο τοποθετεί «στην περιοχή του 1,7 δισ. ευρώ», τη στιγμή που οι υπολογισμοί των φορέων μιλούν για 1,8 ή 1,9 δισ. ευρώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επικρατεί τέτοια κατάσταση χάους στο εσωτερικό του οργανισμού τον οποίο διοικεί ο κ. Παπαγεωργόπουλος, που κανείς δεν είναι σε θέση καν να μας πει πόσα ακριβώς χρωστάει και πού. Και, βέβαια, τα προαναφερθέντα ποσά αφορούν μόνο στο2012, χρονιά που έκανε την «πρεμιέρα» του ο νέος οργανισμός. Δηλαδή, δεν περιλαμβάνουν καν τα προηγούμενα, συσσωρευμένα χρέη από τα ασφαλιστικά Ταμεία που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Όπως είναι απόλυτα αναμενόμενο, λοιπόν, αφού δεν έχουν ιδέα στον ΕΟΠΥΥ του κ. Παπαγεωργόπουλου για τα χρέη που δημιούργησαν οι ίδιοι, πού να ξέρουν τι χρωστάνε συνολικά… Είναι ενδεικτικό ότι οι εκτιμήσεις για τα προϋπάρχοντα χρέη ξεκινούν από το 1,7 δισ. ευρώ και να ανηφορίζουν μέχρι τα 2,5 δισ. ευρώ!Και να ‘λεγε κανείς ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος δείχνει να εργάζεται ώστε να υπάρξει κάποιο φως στο βάθος του τούνελ… Μπα. Ο οργανισμός που ανέλαβε να διοικήσει δεν έχει κάνει σχεδόν καμία πληρωμή. Το αντίθετο. Συνεχίζει να συσσωρεύει χρέη κάθε μέρα, εκμηδενίζοντας την πιθανότητα κάποτε να πληρώσει όλους αυτούς που αγωνίζονται για την υγεία του μέσου Ελληνα.Φαίνεται ότι το… πλάνο του κ. Παπαγεωργόπουλου και των συνεργατών του είναι το εξής απλό: η Υγεία όλων μας θα συνεχίσει να στηρίζεται στον «πατριωτισμό των Ελλήνων», με τους γιατρούς να δέχονται ασθενείς για εξέταση δωρεάν, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα να έχουν δεσμεύσει κεφάλαιά τους για αγορά αντιδραστηρίων, αναλωσίμων, απεικονιστικών μηχανημάτων κ.λ.π., ώστε οι ασθενείς να μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους, και να μην πληρώνονται ποτέ, προνοιακοί φορείς και φυσιοθεραπευτήρια να εξυπηρετούν τους αντίστοιχους ασθενείς και κλινικές να νοσηλεύουν ασφαλισμένους, χωρίς να έχουν εισπράττουν τα νοσήλια Μάλλον κανείς δεν έχει ενημερώσει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο για το αντίστοιχο του Χότζα που… μόλις είχε εκπαιδεύσει το γάιδαρό του να δουλεύει χωρίς να τρώει, ο γάιδαρος ψόφησε!

Ο κακοδιοικούμενος ΕΟΠΥΥ του κ. Παπαγεωργόπουλου έχει μπλοκάρει στην κυριολεξία ολόκληρη την αγορά υγείας. Δεν υπάρχει εξόφληση απαίτησης ούτε καν με το σταγονόμετρο, με συνέπεια οι εργαζόμενοι σε όλο τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας να μένουν απλήρωτοι ή να πληρώνονται έναντι στην καλύτερη περίπτωση και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να μεταθέτει πληρωμές τις οποίες έχει υποσχεθεί στους εκπροσώπους των κλάδων από σήμερα για αύριο και από αύριο για… κάποτε!Όσο για τους ασφαλισμένους, αυτοί έχουν αναγκαστεί να επωμιστούν ουσιαστικά την εξωνοσοκομειακή τους περίθαλψη (στην οποία ήδη προ ΕΟΠΥΥ συμμετείχαν σε ποσοστό 40% σύμφωνα με διεθνείς μελέτες), έχοντας πλέον να αντιμετωπίσουν την πλήρη κατάρρευση του τομέα και μάλιστα στην περίοδο που την έχουν ανάγκη, πιο πολύ από ποτέ!Ανθρωποι που ασθενούν σοβαρά υποχρεώνονται ολοένα και περισσότερο να πληρώνουν από την τσέπη τους για γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα. Ανθρωποι που δεν έχουν λεφτά και, πολύ συχνά αναβάλλουν επισκέψεις σε γιατρούς και θεραπείες, για τον απλό λόγο ότι αδυνατούν να τις πληρώσουν από την τσέπη τους!

Ανθρωποι που δουλεύουν σκληρά μια ζωή, που έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ σε (υποχρεωτικές) εισφορές και κρατήσεις από το μισθό τους, ακριβώς για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν τη χρειαστούν… Με τον τρόπο αυτό, τεράστια ευπαθή στρώματα του ελληνικού πληθυσμού ζουν μέσα στην απόλυτη μιζέρια, και χάνουν χρόνια από τη ζωής τους, έχοντας απολέσει την υγεία τους, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της διοίκησης του οργανισμού του κ. Παπαγεωργόπουλου.

Στο κέντρο αυτού του επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία χάους, η ευθύνη του κ. Παπαγεωργόπουλου είναι σαφής και ξεκάθαρη: είτε δε θέλει να κάνει κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ και άρα στη δημόσια υγεία, είτε δε μπορεί. Εάν δε θέλει –που εμείς δεν μπορούμε ούτε να το σκεφτούμε, πόσο μάλλον να το πιστέψουμε- είναι ο ίδιος επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και πρέπει να «πάρει πόδι» σήμερα κιόλας.

Εάν δε μπορεί, δύο τινά συμβαίνουν. Είτε δε μπορεί λόγω ανικανότητας, οπότε η κυβέρνηση οφείλει να τον αντικαταστήσει χωρίς καμία χρονοτριβή, γιατί την –πιθανή- ανικανότητα ενός προέδρου του ΕΟΠΥΥ την πληρώνουμε σε ανθρώπινες ζωές. Εάν δεν μπορεί επειδή κάποιοι δεν τον αφήνουν, οπότε οφείλει να βγει ο ίδιος να το καταγγείλει δημόσια και να παραιτηθεί. Αν δεν το κάνει, τότε η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιον, όπως και το κρίμα για τους θανάτους που προκαλεί καθημερινά η αδυναμία του οργανισμού τον οποίο διοικεί να ανταποκριθεί έστω και στοιχειωδώς στις ανάγκες των Ελλήνων για δημόσια υγεία.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons