Ποιος μήνας του χρόνου, εξαντλεί περισσότερο τον οργανισμό μας?




Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια εποχή νιώθετε περισσότερο κουρασμένοι; Και ποιο συγκεκριμένα, ποιον μήνα νιώθετε να σας έχουν εγκαταλείψει οι δυνάμεις σας και να μην έχετε κουράγιο να σηκωθείτε από το κρεββάτι; Πότε η κούραση σας χωρίς να είναι ιδιαίτερη, είναι τόσο εξαντλητική που θέλετε να χουζουρεύετε και να μην πάτε στη δουλειά. Μια επιστημονική μελέτη κατέληξε στον μήνα που ο οργανισμός μας νιώθει περισσότερο εξαντλημένος από τους υπόλοιπους 11 μήνες του χρόνου. Ο μήνας αυτός είναι ο ...

Είναι ο μήνας που διανύουμε. Ο Φεβρουάριος. Ο τρίτος κατά σειρά μήνας του χειμώνα. Όπως

αναφέρει σε έρευνα του ο καθηγητής- εμπειρογνώμονας ύπνου Κόλιν Έσπι: “Η διάρκεια της νύχτας, οι κρύες ημέρες και η μουντάδα του καιρού, συνωμοτούν στο να μειώσουν την ποσότητα και ποιότητα του ύπνου μας κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας περισσότερο κουρασμένοι και μας κάνει επίσης να σκεφτόμαστε πιο πολύ το ζεστό μας κρεβάτι.” Ο Βρετανός καθηγητής είναι ο επικεφαλής μιας ομάδας επιστημόνων στη Βρετανία που έχουν δημιουργήσει το πρόγραμμα sleepio, το οποίο σκοπό έχει τη βελτίωση του ύπνου.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το 68% των συμμετεχόντων στην έρευνα sleepio, τόνισαν πως τον Φεβρουάριο μήνα σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, ένιωθαν μια συνεχή κόπωση και μειωμένη ενέργεια. Τον επόμενο μήνα που ήδη έχει μπει η Άνοιξη το ποσοστό αυτό έπεσε στο 38%.

"Το βιολογικό μας ρολόι ρυθμίζεται σε μεγάλο βαθμό από το φως του περιβάλλοντος που στέλνει σήμα για εγρήγορση κι ανεβάζει την ενέργειά μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα σήματα αυτά δεν είναι όμως τόσο διακριτά το χειμώνα ενώ η αποπνικτική ατμόσφαιρα από τη θέρμανση και η έλλειψη καθαρού αέρα και λιακάδας έχουν αρνητική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου μας, με αποτέλεσμα ένας κακός ύπνος να μας δημιουργεί ατονία, αδυναμία και κατάπτωση κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας." τόνισε ο καθηγητής Κόλιν Έσπι.






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons