Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στο κάδρο του ανασχηματισμού


Η επιθυμία του πρωθυπουργού να έχει απολύτως σαφή εικόνα της πορείας του κυβερνητικού έργου ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης της τρόικα είναι από του βασικούς λόγους που κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων και η ηγεσία του Υπουργείο Υγείας δρασκέλισαν το κατώφλι του Μαξίμου.


Ο πρωθυπουργός δε θέλει όμως απλώς να μάθει που βρισκόμαστε και να ακούσει τον απολογισμό των πεπραγμένων από τους συνομιλητές του αν και τείνει ευήκοα ώτα σε προτάσεις τους όπως έκανε στην πρόταση του κου Λυκουρέντζου για το εισιτήριο στη δημόσια υγεία που αφορά 200.000 αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Μάλιστα κατά τη συνάντηση που είχε με τον κο Λυκουρέντζο επενέβη προσωπικά ο πρωθυπουργός και με τηλεφώνημά του προς τους κους Μανιτάκη και Σταικούρα ζήτησε να δοθεί άμεσα το πράσινο φως για πρόσληψη προσωπικού στις ΜΕΘ αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των ΕΣΠΑ.

Αυτό που δε λέγεται ανοιχτά αλλά ψιθυρίζεται όλο και πιο έντονα είναι ότι οι επαφές αυτές, που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, θα αποτελέσουν και ένα «πρόκριμα» για τον ανασχηματισμό που οι περισσότεροι τον προσδιορίζουν το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Χωρίς κανείς να μπορεί να πει ποιοι θα «ανασχηματισθούν», διότι θα πρέπει να κρατηθούν και οι ισορροπίες μεταξύ των εταίρων της κυβέρνησης, είναι πολλοί αυτοί που βάζουν σε περίοπτη θέση στο κάδρο ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού το αταίριαστο τρίδυμο του υπουργείου Υγείας. Εξάλλου η συνεργασία τους μέχρι τώρα δε χαρακτηρίζεται ως αγαστή.

Από την άλλη όμως η κίνηση να αλλάζεις όλη την ηγεσία ενός τόσο κρίσιμου υπουργείο σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο είναι κίνηση υψηλού ρίσκου αν και οι φήμες λένε ότι αυτό το σενάριο ήταν αρχικά στην πρώτη γραμμή. Κάποιος όμως θα πρέπει να μείνει για να συνεχίσει τη «δουλειά», αφού οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στα θέματα της Υγείας δεν επιτρέπουν «νεοσύλλεκτους». Ποιος λοιπόν θα παραμείνει στη θέση του; Ο σημερινός υπουργός Υγείας κος Λυκουρέντζος έχει δεδομένα εύσημα δύσκολων αποστολών υπήρξε άλλωστε γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, αλλά ούτως ή άλλως βρέθηκε στο Υπουργείο από «σπόντα» και πολύ θα ήθελε να το εγκαταλείψει για χάρη μιας άλλης θέσης στο κυβερνητικό σχήμα. Ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς αν και ο πλέον έμπειρος στα περί της Υγείας δεν έχει κερδίσει το στοίχημα της επιτάχυνσης των αλλαγών κυρίως στον αμαρτωλό χώρο του φαρμάκου και χρεώνεται τη δυσαρέσκεια και γιατρών, και φαρμακοποιών και φαρμακοβιομηχανίας. Η πίεση δε που θα του ασκηθεί το επόμενο διάστημα σε σχέση με το τελευταίο δελτίο τιμών ενδεχομένως να είναι καθοριστική αν και ο ίδιος επιδιώκει και επιθυμεί περισσότερο να παραμείνει στη θέση του, ή ακόμα και να αναβαθμιστεί. Όσο για την υφυπουργό Φωτεινή Σκοπούλη η οποία συγκέντρωσε αρκετές φορές αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας η ενδεχόμενη απομάκρυνσή της μάλλον δε θα εκπλήξει κανέναν, εφόσον βέβαια κρατηθούν οι ισορροπίες με τη ΔΗΜΑΡ από την οποία είχε προταθεί.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons