Θέμα αλλαγής πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ θέτουν προς τον Πρωθυπουργό τρεις πρόεδροι Ιατρικών ΣυλλόγωνΤην άμεση αντιμετώπιση τριών καίριων θεμάτων που αφορούν στην εκπαίδευση των ιατρών, στα προβλήματα που δημιουργεί το νομικό πλαίσιο της υγείας στην άσκηση της ιατρικής καθώς και στο καυτό ζήτημα της μείωσης των πόρων, που επιδεινώνεται από την αύξηση της γραφειοκρατείας, ζητούν με κοινή ανοικτή αποστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Λάρισας κ.κ. Αθ. Εξαδάκτυλος, Γρηγ. Πασπάτης και Κων. Γιαννακόπουλος αντίστοιχα.

Οι τρεις πρόεδροι κάνουν λόγο για ένα «θανατηφόρο» πείραμα στην υγεία, που πρέπει να σταματήσει και ζητούν «άμεση αλλαγή πολιτικής με ορθολογική διαχείριση των λιγοστών πόρων, σε Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και με νέα πολιτική ηγεσία για να την υλοποιήσει».Αναλυτικά στην επιστολή τους οι τρεις πρόεδροι αναφέρουν τα εξής:Προς: τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αντώνη ΣαμαράΑξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε δημοσίως μαζί σας, λόγω της σοβαρότητας και της κρισιμότητας της κατάστασης στο χώρο της υγείας, όπως συμπυκνώνεται σε τρία βασικά θέματα.Το ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ της χώρας που είναι διπλάσιο σε αριθμό του αναγκαίου (σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα), εκπαιδεύεται και μετεκπαιδεύεται κατά τρόπο που παρουσιάζει χρονικά κενά, αδυναμίες και έλλειψη αξιολόγησης. Το ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της υγείας δια των προσφάτων αντικρουόμενων γενικών νόμων έχει είτε αποσαθρωθεί είτε καταστεί ανενεργό, με αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία άσκησης της ιατρικής με κανόνες δεοντολογίας.Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ για την υγεία στο δημόσιο τομέα συνολικά (ΕΣΥ & ΕΟΠΥΥ) σε συνδυασμό με την ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος αυτών, οδηγεί ασθενείς και γιατρούς σε απόγνωση. Κατάσταση που επιδεινώνεται από παράλογους σχεδιασμούς για ανορθολογικές συγχωνεύσεις.Τα τρία αυτά προβλήματα σε συνθήκες κρίσης οξύνονται και αν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα, θα οδηγήσουν την πατρίδα του Ιπποκράτη να έχει υγεία υπανάπτυκτης χώρας και την κοινωνία στα άκρα. Αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες που περνά η Ελλάδα μας, προτείναμε στην πολιτική ηγεσία σχετικές λύσεις μηδενικού κόστους και σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντικού οικονομικού οφέλους, αλλά συναντήσαμε κλειστά αυτιά και προκατάληψη. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το τέλμα συντηρείται σκόπιμα για την προστασία μιας χούφτας κομματανθρώπων και του μαύρου χρήματος της υγείας.Αντίθετα, επειδή νομίζουμε ότι η απαξίωση του επιστημονικού κόσμου, η οποία εφόσον συντελεσθεί θα διαταράξει την κοινωνική δομή, δεν μπορεί να σας αφήνει αδιάφορο απευθυνόμαστε σε εσάς.Ζητούμε άμεση αλλαγή πολιτικής με ορθολογική διαχείριση των λιγοστών πόρων, σε Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και με νέα πολιτική ηγεσία για να την υλοποιήσει. Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε και είμαστε στη διάθεσή σας για να σταματήσει το «θανατηφόρο» πείραμα στην υγεία, του οποίου οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες και μη αναστρέψιμες ακόμα και σε βάθος χρόνου.Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πλαστικός χειρουργός, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου ΘεσσαλονίκηςΔρ. Γρηγόριος Πασπάτης, Γαστρεντερολόγος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου ΗρακλείουΔρ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Παιδίατρος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons