Γ.Ν Χανίων: Αποκλειστικές νοσοκόμες… μαϊμού στο δημόσιο νοσοκομείο!



Για παράβαση του νόμου περί δημόσιας υγείας συνελήφθησαν στο νοσοκομείο Χανίων 9 αλλοδαπές που, σύμφωνα με την αστυνομία, εξασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς να έχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών και την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Πρόκειται για πέντε γυναίκες από τη Βουλγαρία, τρεις από την Αλβανία και μία από την πΓΔΜ, ηλικίας από 24 έως 59 ετών. Σε έλεγχο από αστυνομικούς στην Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, διαπιστωθηκε πως οι 9 αλλοδαπές εργάζονταν παρέχοντας σε ασθενείς υπηρεσίες «αποκλειστικής νοσοκόμας» και εξασκούσαν το επάγγελμα της αδελφής νοσοκόμας, στερούμενες πτυχίου σχολής αδελφών νοσοκόμων και άδειας άσκησης επαγγέλματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το ζήτημα της εργασίας αλλοδαπών γυναικών ως αποκλειστικών νοσοκόμων, έχει απασχολήσει

πολλές φορές τη διοίκηση του νοσοκομείου που έχει ζητήσει από τις αρχές τη διενέργεια ελέγχων. Ο σύλλογος των αποκλειστικών νοσοκόμων έχει καταγγείλει τη δραστηριοποίηση «κυκλωμάτων», που προωθούν αλλοδαπές γυναίκες για να εργάζονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Ωστόσο, «δέλεαρ» για ασθενείς και συγγενείς ασθενών στο να επιλέξουν αποκλειστικές χωρίς προσόντα αποτελεί το γεγονός ότι αμείβονται με πολύ μικρότερα ποσά, από αυτά που αμείβονται οι αποκλειστικές νοσοκόμες που διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια για να ασκούν το επάγγελμα.






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons