ΥΥΚΑ: Ουδέποτε υπήρξε πρόθεση Λυκουρέντζου για τον ορισμό διοικητών χωρίς πτυχίοΟυδέποτε υπήρξε πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για τον ορισμό διοικητών χωρίς το στοιχειώδες προσόν της κατοχής πτυχίου. Προκειμένου μάλιστα να διασαφηνιστεί ότι μέχρι 31/1/2013 ισχύει ο Ν. 3329/2005 κατατίθεται σχετική νομοτεχνική βελτίωση.

Σας παραθέτουμε απόσπασμα από την σχετική τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, στη Βουλή, σήμερα το απόγευμα:

«Τα Νοσοκομεία πρέπει να διοικούνται από προσωπικότητες, από στελέχη τα οποία διαθέτουν την αξιοσύνη και την ικανότητα να ασκήσουν με πληρότητα τα καθήκοντα τους και κυρίως να

διοικήσουν τα Νοσοκομεία προς την κατεύθυνση εκείνη της διαχείρισης των οικονομικών και πληροφοριακών συστημάτων.

Σχετικά με την τροπολογία που αφορά στον τρόπο τοποθέτησης των Διοικητών, ουδεμία πρόθεση υπάρχει στην μείωση των προσόντων των Διοικητών των Νοσοκομείων. Κρίθηκε αναγκαίο να μεταθέσουμε την εφαρμογή του Νόμου 4052 για τρεις μήνες, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συγκρότησης των νομικών προσώπων των συνενούμενων και συνδιοικούμενων νοσοκομείων και αυτό μας υποχρέωσε να καταθέσουμε μια τροπολογία την Παρασκευή (8/2/2013) με την οποία μας δίνετε η δυνατότητα εν τω μεταξύ να τοποθετήσουμε Διοικητές με βάση τον Νόμο, ο οποίος ισχύει ακόμα, τον 3329/2005, γιατί συμβαίνουν ορισμένα γεγονότα όπως πρόσφατα στο Παναρκαδικό, όπου καλείται ο Υπουργός να τοποθετήσει Διοικητή.

Εξηγώ ότι ουδεμία πρόθεση υπάρχει μείωσης των προσόντων των προσώπων τα οποία επιλέγονται για Διοικητές, διότι στο Νόμο 3329/2005 (κεφάλαιο Β, άρθρο 7, παράγραφος 7), ορίζεται σαφώς ότι όποιος τοποθετείται Διοικητής Νοσοκομείου πρέπει να έχει πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Επαυξημένες είναι οι απαιτήσεις μας και όχι μειωμένες. Προκειμένου μάλιστα να διευκρινιστεί και αυτή η τροπολογία την οποία κατέθεσα, από την Παρασκευή, σήμερα στη Βουλή, προτού αρχίσει ο δημοσιογραφικός θόρυβος, προς επίλυση κάθε παρεξηγήσεως και διάψευση κάθε υπόνοιας, ότι επιχειρούμε να μειώσουμε τα προσόντα των Διοικητών, καταθέσαμε σχετική νομοτεχνική βελτίωση.

Στο διάστημα αυτό θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες να επιλέξουμε τα καλύτερα στελέχη να διοικούν τα Νοσοκομεία, να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις , και ο χρόνος αυτός θα αποδείξει την ειλικρινή βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας».

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons