Μη φτάνετε στα… άκρα με τον διαβήτηΤο «διαβητικό πόδι» απειλεί 40 – 50.000 Ελληνες ασθενείς της νόσου και «ευθύνεται» για 3.000 ακρωτηριασμούς κάτω άκρων τον χρόνο στην Ελλάδα


Απειλή για τους πάσχοντες από διαβήτη είναι το «διαβητικό πόδι». Πρόκειται για μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες επιπλοκές της ασθένειας, η οποία «ευθύνεται» για 3.000 ακρωτηριασμούς κάτω άκρων τον χρόνο στην Ελλάδα.
Το «Εθνος – Υγεία» παρέχει σήμερα χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή του φοβερού αυτού προβλήματος, το οποίο απειλεί 40.000 έως 50.000 Ελληνες διαβητικούς. Παρουσιάζει, δε, όλες τις εξελίξεις, όπως αυτές ανακοινώνονται στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο που διοργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ).


Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο βαθμός αύξησης της γλυκόζης στο αίμα και η διατήρηση αυξημένων τιμών για μεγάλο διάστημα βλάπτουν σημαντικά τα μικρά αγγεία και οδηγούν -μεταξύ άλλων- σε διαβητική νευροπάθεια.


Η νευροπάθεια στερεί από τον διαβητικό την προστατευτική αίσθηση του πόνου και το πόδι του δεν «πονάει» όταν κάποιο αιχμηρό αντικείμενο ή θερμό ερέθισμα του προκαλέσουν βλάβη. Προκαλείται, έτσι, μία πληγή, την οποία ο διαβητικός δεν μπορεί να αντιληφθεί.


http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/02/fetcher_127.jpeg

Η πρόληψη του διαβήτη πρέπει να γίνει κτήμα όλων μας. Η ασθένεια (τύπου 2) μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες, με κύριο αίτιο την παχυσαρκία. Καλό είναι να προσέχουμε όλα τα ύποπτα «σημάδια», πριν εμφανιστεί, καθώς ο λεγόμενος προδιαβήτης είναι μία κατάσταση η οποία οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2 μέσα σε μία πενταετία.


Για τους ήδη πάσχοντες από διαβήτη (και όχι μόνο), το «Εθνος – Υγεία» δίνει πέντε συνταγές για γλυκά, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν από πάσχοντες. Πρόκειται για την πανακότα με κολοκύθα, το λεμονογλυκό, το παγωμένο σερμπέτι μόκας, το κέικ με αποξηραμένα βερίκοκα και την κρέμα πορτοκαλιού.


Π. Χρυσοχέρης: Οι παράγοντες που «γεννούν» τις πέτρες στη χολή


+ 5 συνταγές γλυκός… πειρασμός για διαβητικούς


http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/02/fetcher_23.jpeghttp://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/02/fetcher_32.jpeg
πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons