Εξευτελιστικές οι αμοιβές για τους ειδικευόμενους γιατρούς!


Μείωση κατά 26% στις αποδοχές τους έχουν υποστεί οι νοσοκομειακοί γιατροί

Αμείβονται με 1.000 ευρώ τον μήνα, ενώ καλούνται να κάνουν ενεργό εφημερία, να εργαστούν δηλαδή επί 36 ώρες, με μόλις 75 ευρώ. Το αδιέξοδο γίνεται ακόμη πιο έντονο, καθώς τα νοσοκομεία τούς οφείλουν δεδουλευμένες εφημερίες τριών και πλέον μηνών.

Για σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα και εξευτελιστικές αμοιβές των ειδικευόμενων γιατρών κάνει λόγο το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ). Με επιστολή που έστειλε χθες στις διοικήσεις των νοσοκομείων «Θριάσιο», «Ιπποκράτειο» και «Λαϊκό», ο ΙΣΑ ζητάει να προχωρήσει η εξόφληση των εφημεριών, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.Με πρόσφατη απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη, αποδεσμεύονται 59 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν από τον Δεκέμβριο έως τον περασμένο Φεβρουάριο.Το ποσό, ωστόσο, δεν επαρκεί και οι γιατροί προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον αρμόδιο εισαγγελέα! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής, όπου εγκρίθηκαν για τις εφημερίες 108.000 ευρώ τον μήνα, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες απαιτούνται τουλάχιστον 190.000 ευρώ!Εφημερίες

Οι γιατροί καλούνται να αντεπεξέλθουν στις εφημερίες και με μειωμένη... σύνθεση. Στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία η κατάσταση είναι οριακή, καθώς ελάχιστοι άνθρωποι καλούνται να καλύψουν τεράστιο όγκο περιστατικών.Για αδυναμία κατάρτισης πλήρους μηνιαίου προγράμματος εφημεριών κάνει λόγο η διευθύντρια της Δ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης. Με επιστολή της προς τον διοικητή της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), η κ. Μαρία Εμποριάδου - Πετικοπούλου τονίζει ότι -τους επόμενους μήνες- αδυνατεί να εφημερεύσει με ασφάλεια, καθώς δεν πραγματοποιούνται νέοι διορισμοί ειδικευόμενων γιατρών: «Οι μηνιαίες 54 ενεργείς εφημερίες δεν μπορούν να καλυφθούν με τους τέσσερις ή πέντε ειδικευόμενους της κλινικής», αναφέρει η κ. Εμποριάδου για να σημειώσει: «Να σας θυμίσω ότι η Δ' Παιδιατρική Κλινική είναι αμιγώς πανεπιστημιακή, με μία και μόνο υπηρετούντα ιατρό ΕΣΥ, η οποία είναι αποσπασμένη από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ».


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons