Ι.Σ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Επιστολή προς τα μέλη της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ.''


Θεσσαλονίκη 7/2/2013

Επιστολή προς τα μέλη της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από τα μέσα του Δεκεμβρίου του 2012 έως σήμερα και με αφορμή την αναγκαία εκταμίευση της δανειακής δόσης εξελίσσεται μια επιχείρηση καλλιέργειας ουτοπικής αισιοδοξίας, σε πλήρη αντίθεση με τα οικονομικά δεδομένα και τις βαρύτατες επιβαρύνσεις και περικοπές του μέλλοντος.

Στο πολύ επικίνδυνο «χαζοχαρούμενο κλίμα» που επιχειρείται να δημιουργηθεί θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοίκαθώς δεν αναζητούνται βιώσιμες και ορθολογικές λύσεις αλλά εφαρμόζονται άκριτα οι αμφισβητούμενες παραγγελίες του ΔΝΤ. Συγχρόνως, με πολιτικές πρωτοφανείς για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, εξυπηρετούνται ( για «ακατανόητους» λόγους ) συγκεκριμένα συμφέροντα εις βάρος του γενικού καλού, των οικονομικών της υγείας, των ιατρών και της κοινής λογικής.Η κατάσταση στο χώρο της υγείας επιδεινώνεται διαρκώς.Οι ελευθεροεπαγγελματίες ασφυκτιούν απλήρωτοι και φοροκυνηγημένοι.Οι νοσοκομειακοί συνάδελφοι συνθλίβονται από τις περικοπές.Οι εργαστηριακοί ιατροί υφίστανται απλήρωτοι διαρκή εξαντλητικό διωγμό ενδεδυμένο με το μανδύα του «εκσυγχρονισμού».Οι υποσχέσεις διαψεύδονται καθημερινά.Δεν έχουμε την πολυτέλεια άγονων διαδικασιών που εξαντλούνται σε εφήμερες μεγαλοστομίες και συνδικαλιστικά πυροτεχνήματα.Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια μας.Ο ιατρικός κλάδος οφείλει να αντιδράσει με τρόπο ουσιαστικό, με ταχύτητα, πρωτοτυπία, ευστοχία και βάθος.Καθιστώντας σαφές ότι άλλο ιατρική και άλλο εμπόριο.Διεκδικώντας καταστολή της γραφειοκρατικής σπατάλης, των φουσκωμένων προμηθειών, των εστιών διαφθοράς.Αναδεικνύοντας τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης.Το σύνολο των αιτημάτων μας μπορεί πλέον να συμπυκνωθεί σε μια πρόταση:«Αλλαγή πολιτικής και πολιτικής ηγεσίας στην υγεία τώρα».Ζητούμε από τη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ στις 9/2/2013 το αίτημα αυτό να συζητηθεί αυτοτελώς και κατά προτεραιότητα και με ανυποχώρητες δράσεις να διεκδικηθεί μέχρι τέλους.Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, πρόεδρος ΙΣΘΤσάμης Δημήτρης, αντιπρόεδρος ΙΣΘΚαραχάλιος Σωτήρης, μέλος ΔΣ ΠΙΣ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons