ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΙΠΥ: ΤΕΛΟΣ στην επίσχεση.Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)

α) Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων– Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων

β) Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών

γ) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.)


Αθήνα, 05/02/2013Επείγουσα ΑνακοίνωσηΑγαπητοί Συνάδερφοι,Μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που διενεργήθηκε σήμερα το μεσημέρι 05/02/2013, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αναστολή της επίσχεσης των υπηρεσιών μας προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι η θετική στάση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά, όσον αφορά την κατανόηση των δίκαιων αιτημάτων μας και την σταδιακή επίλυση τους. Ειδικότερα:

1) Σήμερα ενταλματοποιήθηκε ο Ιούλιος 2012 και θα πληρωθούμε τον μήνα αυτόν το αργότερο στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

2) Επίσης σήμερα δόθηκε εντολή μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οριστικοποίησης των καταθέσεων που αφορούν τον μήνα Αύγουστο 2012 στις περιφερειακές διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.( πρώην Υ.Π.Α.Δ.), με προοπτική ενταλματοποίησης του την προσεχή Δευτέρα.

3) Υπήρξε δέσμευση του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τον προγραμματισμό αποπληρωμής και του μηνός Σεπτεμβρίου 2012, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού και του Αν. Υπουργού Υγείας για ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων.

4) Έχει υπογραφεί κατά δήλωση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για το ύψος του «κουρέματος» στις παλαιές οφειλές, που από 10% έως τις 15.000 ευρώ και 20% έκπτωση πέραν αυτού του ποσού, το τελικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 10% και 15% αντίστοιχα. Παράλληλα θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει άμεση εξόφληση των εκκαθαρισμένων λογαριασμών από τα ασφαλιστικά ταμεία και προκαταβολή 80% των μη ελεγμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

5) Με παρέμβαση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά έγινε αποδεκτή από την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ήδη έχει αναρτηθεί στο site του Οργανισμού ότι, η αποζημίωσή μας αναφορικά με τις εξετάσεις εκείνες για τις οποίες διαμορφώθηκαν νέες ασφαλιστικές τιμές, θα προκύπτει από το άθροισμα της συμμετοχής 15% του ασφαλισμένου επί της τιμής Φ.Ε.Κ. και της αποζημίωσης του Οργανισμού επί του 85% της νέας ασφαλιστικής τιμής.

6) Υπήρξε δέσμευση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά ότι, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουμε εξοφληθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους.Αγαπητοί Συνάδελφοι,Είναι βέβαιο ότι η ενθουσιώδης συμμετοχή σας στην επίσχεση, βοήθησε τα μέγιστα στην επίλυση μέρους των αιτημάτων μας και στη δρομολόγηση επίλυσης των υπολοίπων.Είναι βέβαιο ότι και το βελτιωμένο ύψος «κουρέματος» είναι άδικο για τον κλάδο μας, όμως ευελπιστούμε ότι αυτή θα είναι και η τελευταία άνιση μεταχείριση της Πολιτείας απέναντι στον κλάδο μας.Κύριοι Συνάδελφοι,Ο κλάδος μας πάντα προέβαλε απέναντι στην Πολιτεία την υπεύθυνη στάση και την κατάθεση ώριμων και δίκαιων προτάσεων. Σ’ αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε από τη στιγμή που διαπιστώνουμε ότι ο Αν. Υπουργός Υγείας αναγνωρίζει και εκτιμά τη στάση αυτή.Παραμένουμε σε ετοιμότητα να επανέλθουμε σε ενδεχόμενες μελλοντικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι παρουσιάζεται εκτροπή από τα συμφωνηθέντα και την μη ισότιμη μεταχείριση της Πολιτείας έναντι των παρόχων.Η Συντονιστική Επιτροπή


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons