Το ΣτΕ θα αποφασίσει αν θα φορολογηθεί η αποζημίωση σεμιναρίων στους γιατρούς του ΕΣΥ.Δεν υπόκειται σε φορολόγηση η πάγια αποζημίωση, που χορηγείται στους γιατρούς του ΕΣΥ για «τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για αντιμετώπιση δαπανών συμμετοχής σε σεμινάρια», καθώς η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που προβλέπει τη φορολόγησή του, είναι αντισυνταγματική.Αυτό αποφάνθηκε το Β΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και παρέπεμψε το όλο θέμα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι η επίμαχη αποζημίωση παρέχεται προς κάλυψη των πρόσθετων δαπανών, στις οποίες υποβάλλονται και είναι αναγκαίες για την εκπλήρωση των καθηκόντων των γιατρών. Η αποζημίωση αυτή χορηγείται στους γιατρούς μηνιαίως, όχι όμως γιατί κάθε μήνα υπάρχει συμμετοχή σε σεμινάρια και αγορά βιβλίων, αλλά προφανώς κατόπιν υπολογισμού της σχετικής δαπάνης σε ετήσια βάση, σημειώνουν οι δικαστές.Συνεπώς, υπογραμμίζεται στη δικαστική απόφαση, κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών (άρθρα 4 και 78 του Συντάγματος) η επίμαχη αποζημίωση υπήχθη από 8.7.2002 σε φορολόγηση με τη διάταξη του άρθρου 12 του Ν. 3052/2002 (Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων).Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Πηγή: ΑΠΕ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons