ΠΕΦ: Η απαξίωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ισοδυναμεί με εθνικό και οικονομικό έγκλημα.Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που «ανεβάζουν» την ανεργία για το μήνα Νοέμβριο του 2012 στο εφιαλτικό ποσοστό του 27% και τις προβλέψεις ειδικών που θέλουν το εν λόγω ποσοστό να αγγίζει το δυσθεώρητο 30% εντός του τρέχοντος έτους.

Η ΠΕΦ επισημαίνει ότι κάθε απόφαση που εντείνει την αποβιομηχάνιση της χώρας χαρακτηρίζεται υπό τις δεδομένες συνθήκες τουλάχιστον εγκληματική και παράλληλα, τονίζει πως ο μόνος τρόπος αναχαίτισης αυτής της φαινομενικά χωρίς τέλος πτώσης είναι η συγκέντρωση όλων των δυνάμεων σε μια εθνική προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής ως τη μόνη δυνατή λύση.

Ειδικότερα όσον αφορά την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, οι εκπρόσωποί της τονίζουν τον παραλογισμό και την επιμονή της τρόικας να διαμορφώσει συνθήκες άλωσης και απόλυτης κυριαρχίας της ελληνικής αγοράς από εισαγόμενα φάρμακα, χωρίς να επιτυγχάνεται η πολυπόθητη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Αντιθέτως, τα αλλεπάλληλα πλήγματα στη δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας συνεπάγονται τεράστιο οικονομικό κόστος ανεργίας και αποβιομηχάνισης, το οποίο η χώρα δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να επωμιστεί.

Επιπλέον, τουλάχιστον εντυπωσιακή είναι η αδυναμία της Πολιτείας να διαπραγματευτεί τα αυτονόητα με τους εκπροσώπους της τρόικας, δεδομένου ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ακολουθεί τους προβλεπόμενους στόχους, ενώ παράλληλα όλες οι φωνές συγκλίνουν στην επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.Η ΠΕΦ τονίζει ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες παραγωγικούς θύλακες της χώρας με εκατομμύρια επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, με διατήρηση αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και εξαγωγές σε περισσότερες από60 χώρες σε όλον τον κόσμο. Με αυτό το δεδομένο, μόνο ως εθνικό και οικονομικό έγκλημα μπορεί να χαρακτηριστεί η αποβιομηχάνιση στην οποία καταδικάζεται ένας τόσο νευραλγικός για την ελληνική οικονομία τομέας δεδομένου ότι ο σχεδιασμός της Τρόικας για μαζική εισαγωγή ανώνυμων γενοσήμων στην ελληνική φαρμακευτική αγορά, διαμορφώνει μια κατάσταση αναγκαστικού εκτοπισμού του ελληνικού ποιοτικού φαρμάκου. Ο μαρασμός της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στερεί την Ελλάδα όχι μόνο από ποιοτικά φάρμακα που διασφαλίζουν τη δημόσια Υγεία, αλλά κυρίως από τη μοναδική λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, δηλαδή την ανάπτυξη.Ο πρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Δημήτρης Δέμος, συνόψισε την κατάσταση ως εξής:« Έχουμε φτάσει πια στα όρια της λογικής. Η χώρα βυθίζεται μέρα με την μέρα σε οικονομικό μαρασμό και ταυτόχρονα, είμαστε μάρτυρες αποφάσεων που φαίνεται να επισπεύδουν την καταστροφική πορεία. Το ρεκόρ ανεργίας είναι ένας δείκτης του πού θα οδηγηθούν τα πράγματα εάν δεν παρέμβουμε όσο υπάρχει ακόμη χρόνος. Πώς είναι δυνατόν ένας θύλακα ανάπτυξης, τον οποίο ανεξάρτητες μελέτες χαρακτηρίζουν ως αναδυόμενο αστέρα, να καταδικάζεται στον αφανισμό, την στιγμή που θα έπρεπε να πρωτοστατεί στη σωτηρία της χώρας; Πώς να εξηγήσουμε ότι η ελληνική αγορά φαρμάκου εκτίθεται στις μαζικές εισαγωγές γενοσήμων πολυεθνικών εταιρειών, και την ίδια στιγμή το ελληνικό φάρμακο δέχεται πυρά από όλες τις κατευθύνσεις; Καλούμε τους υπεύθυνους να αναλογιστούν πλέον το βάρος της ιστορικής ευθύνης που φέρουν»
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons