'Αιμορραγία' από τα κουπόνια των φαρμάκων!


Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο υπουργείο Υγείας η μη ακύρωση των κουπονιών των φαρμάκων τα οποία επανεξάγονται από την Ελλάδα.

Μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για κακουργηματική πράξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε κυρώσεις όπου διαπιστωθούν παραβάσεις.

Το φαινόμενο των επανεξαγωγών ή 'παράλληλων εξαγωγών', έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των συνεχών μειώσεων που γίνεται στις ελληνικές τιμές.

Συνδέεται και με τις ελλείψεις πολλών φαρμάκων, οι οποίες καταγράφονται από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δε, τα κουπόνια των φαρμάκων αυτών (ταινίες γνησιότητας) ενδέχεται να κρατιούνται στη χώρα μας και χρεώνονται πλασματικά τα Ταμεία με φάρμακα που δεν έχουν χορηγηθεί ποτέ σε ασφαλισμένους.ΕΟΦ

Με επείγουσα εγκύκλιό του, ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Γιάννης Τούντας ζήτησε τον περασμένο μήνα απ΄ όσους επανεξάγουν σκευάσματα να επιστρέφουν στον Οργανισμό τα κουπόνια τους:

'Στα φάρμακα που έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα και γίνονται αντικείμενο διάθεσης εκτός Ελλάδας από τους κατόχους άδειας χονδρικής πώλησης, η ταινία γνησιότητας ακυρώνεται υποχρεωτικά με αποκόλλησή της και άμεση επικόλλησή της, σε ειδικό έντυπο ΕΟΦ, με αποκλειστική ευθύνη του κατόχου άδειας χονδρικής πώλησης που πραγματοποιεί την εξαγωγή ή την ενδοκοινοτική διακίνηση'.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons