Ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά: Συνεργασία 5 φαρμακευτικών εταιριών στις έρευνες.Πρόγραμμα έρευνας για την ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά ξεκίνησαν πρόσφατα πέντε φαρμακευτικές εταιρίες. Το πρόγραμμα συγκεκριμένα περιλαμβάνει δύο project τα οποία θα λάβουν συνολική χρηματοδότηση περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για Καινοτόμα Φάρμακα (IMI) πέρυσι ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενώσει τις δυνάμεις της φαρμακοβιομηχανίας, των ακαδημαϊκών φορέων και των οργανισμών βιοτεχνολογίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, καταλήγοντας στη δημιουργία του προγράμματος “New Drugs for Bad Bugs” (ND4BB).

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού οι φαρμακευτικές εταιρίες Sanofi, GlaxoSmithKline

(GSK), AstraZeneca (AZ), Janssen και Basilea θα ξεκινήσουν από κοινού έρευνες για την δημιουργία νέων αντιβιοτικών, καθώς το πρόβλημα λαμβάνει νέες διαστάσεις και αφήνει λιγότερες επιλογές στους γιατρούς. Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά ευθύνεται για περίπου 25 χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το ετήσιο κόστος της περίθαλψης εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία για Καινοτόμα Φάρμακα, μια σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μελών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA) είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχουν μια σειρά από επιστημονικά και κανονιστικά εμπόδια που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν από έναν μόνο οργανισμό.

Τα δύο project που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι το COMBACTE και το TRANSLOCATION.

Το πρώτο θα λάβει χρηματοδότηση 194,6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στα πλαίσια του ερευνητές από την GSK, την AZ και την Janssen θα συνεργαστούν με επιστήμονες από πανεπιστήμια της Ευρώπης και του οργανισμού Julius Clinical στην Ολλανδία για να μοιραστούν τις γνώσεις τους. Μία από τις προτεραιότητες του COMBACTE είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου κλινικών ερευνών, το οποίο θα προσλαμβάνει ασθενείς και θα διεξάγει σε πολυεθνικό επίπεδο κλινικές δοκιμές σε όλα τα στάδια ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι όλα τα δεδομένα που θα συλλέγονται, θα δημοσιεύονται (μαζί και τα αρνητικά αποτελέσματα) σε έγκριτα περιοδικά, ενώ οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά μετά τη δημοσίευσή τους.

Το δεύτερο project θα εστιάσει στην εξεύρεση νέων τρόπων αντιμετώπισης των βακτηρίων από τα αντιβιοτικά, εμποδίζοντάς τα να αποβάλλουν τα φάρμακα προτού να δράσουν. Συγκεκριμένα θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 29,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στα πλαίσια του η AZ, η Basilea, η GSK, η Janssen και η Sanofi θα εργαστούν από κοινού με πανεπιστήμια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανά την Ευρώπη, όπως η Bruker Daltonik η οποία είναι κατασκευάστρια εργαλείων ιατρικής και ανάλυσης.

Ο γενικός διευθυντής του EFPIA, Richard Bergstrom, δήλωσε ότι “αυτά τα μοντέλα συνεργασίας αποτελούν το μέλλον των ερευνών στην ΕΕ. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας όσο καλοί και αν είναι στην έρευνα θα βελτιωθούν μόνο από συνεργασίες όπως αυτή”.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons