4 εκατ. συνταγές κάθε μήνα στο e-syntagografisi.

Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του e-syntagografisi, παρουσίασαν την Παρασκευή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ.κ. Γ.Πάγκαλος και Χ. Χάλαρης.


Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον Υπουργό, 4.000.000 είναι ο μέσος μηνιαίος όγκος συνταγών που εκτελέστηκαν το τελευταίο εξάμηνο του 2012 συνολικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ. Τονίστηκε το γεγονός πως το μέσο κόστος ανά συνταγή παρουσίασε σημαντική μείωση το Δεκέμβριο κατά 20% περίπου σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 αγγίζοντας τα 36 περίπου ευρώ, γεγονός βέβαια που συνδυάζεται και με τη μείωση της τιμής του φαρμάκου και την εισαγωγή της δραστικής ουσίας. Το 50% του αριθμού των συνταγών εκδίδεται από ιατρούς παθολόγους και γενικούς ιατρούς ενώ η μεγαλύτερη δαπάνη για τα ασφαλιστικά ταμεία ανά ασφαλισμένο προέρχεται από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και αγγίζει τα 235 ευρώ συνολικά για το 2ο εξάμηνο του 2012, ακολουθεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και στην τελευταία θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου ο κάθε ασθενής κόστισε 166 ευρώ. Επίσης, 10-11 συνταγές εκτελέστηκαν κατά μέσο όρο σε ένα εξάμηνο για κάθε ασφαλισμένο.Με βάση το σύστημα εβδομαδιαίας παρακολούθησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης , η πολιτική ηγεσία του Υπ.Υγείας θα έχει τη δυνατότητα άντλησης στοιχείων σε εβδομαδιαία βάση σχετικά με τον όγκο της συνταγογράφησης, το πλήθος των ασφαλισμένων, το ύψος της συμμετοχής των ασφαλισμένων και την εβδομαδιαία δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons