Το κούρεμα στην Υγεία θα κλείσει την τρύπα του 1,2 δις Ευρώ!


ΑΠΟ 2 - 20% ΣΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ - ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δηλώνει έτοιμος να ρίξει 8 δισ. «ζεστό χρήμα» στην αγορά, αποπληρώνοντας τα «φέσια» προς ιδιώτες, το Δημόσιο ανοίγει μια τρύπα ύψους 1,2 δισ. ευρώ η οποία προαναγγέλλει νέο κούρεμα των οφειλών του.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων συνολικού ύψους 9,2 δισ. ευρώ βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και θα συνεχιστεί ομαλά, εάν όμως διασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργηθούν και νέα ληξιπρόθεσμα... Ηδη το Δημόσιο έχει εξοφλήσει υποχρεώσεις ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ 553 εκατ. ευρώ, που αφορούν επιστροφές φόρου, αναμένεται να είναι διαθέσιμα το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Ο προγραμματισμός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) αναφέρει ότι από τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 9,2 δισ. ευρώ, έως το Μάρτιο του 2013 θα έχουν

αποπληρωθεί τα 3,5 δισ. Στο τέλος Ιουνίου οι συνολικές πληρωμές θα φτάσουν τα 5 δισ. ευρώ, στο τέλος Σεπτεμβρίου τα 6,5 δισ. ευρώ, ενώ στο τέλος του έτους οι συνολικές αποπληρωμές θα έχουν φτάσει τα 8 δισ. ευρώ.Η απόφαση με ΚΥΑΗ τρύπα του 1,2 δισ. ευρώ που προκύπτει μεταξύ των 8 δισ. που προτίθεται να δώσει το Δημόσιο και των 9,2 δισ. ευρώ που είναι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θα καλυφθεί με νέο κούρεμα χρεών. Το κούρεμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κυμαίνεται από 2% έως και 15% ή ακόμα και 20%. Αυτές οι μειώσεις θα αφορούν τον κλάδο Υγείας, με εξαίρεση τους φαρμακοποιούς που έχουν ήδη υποστεί κούρεμα. Τις τελικές αποφάσεις πάντως για το ύψος του κουρέματος θα τις πάρει το υπουργείο Υγείας, με ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα.Ειδικά για τον ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται κονδύλι 1,9 δισ. ευρώ, το οποίο είναι χαμηλότερο των ονομαστικών οφειλών, ενώ ήδη έχουν πληρωθεί 164 εκατ. ευρώ προς φαρμακοποιούς και απομένουν ακόμα 298 εκατ. ευρώ. Πάντως, τυχόν ανοίγματα του ΕΟΠΥΥ θα αντιμετωπιστούν με το αποθεματικό ύψους 2,8 δισ. ευρώ που προβλέπεται στον προϋπολογισμό.Για το ΦΠΑ εκκρεμούν επιστροφές ύψους 2 δισ. ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι μετά την επεξεργασία των στοιχείων από τις αρμόδιες αρχές, το ποσό θα μειωθεί εξαιτίας και των συμψηφισμών.Το οικονομικό επιτελείο είναι αποφασισμένο να κλείσει τη στρόφιγγα χρηματοδότησης σε φορείς της κεντρικής κυβέρνησης που δεν συμμορφώνονται με το σχέδιο μείωσης των ληξιπρόθεσμων χρεών. Σε αντίθετη περίπτωση, οι δημοσιονομικοί κανόνες προβλέπουν αυστηρές ποινές και επιτροπεία για όσους αποκλίνουν.Ηδη δέκα υπουργεία έχουν λάβει κονδύλια για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών. Τα περισσότερα πήγαν στο υπουργείο Εσωτερικών για αποπληρωμή οφειλών των δήμων, στο υπουργείο Υγείας για εξόφληση οφειλών του ΕΟΠΥΥ και στο Εργασίας για τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons