Γνωριμία με έναν από τους πρωτεργάτες του Internet 
Η λειτουργία του Διαδικτύου βασίζεται στα πρωτόκολλα TCP/IP, που δημιουργήθηκαν από τους αμερικανούς επιστήμονες της πληροφορικής Vint Cerf και Bob Kahn. Οι δυο τους «πάτησαν» ωστόσο στην ερευνητική δουλειά του Louis Pouzin.
Ήταν αρχές του '70 όταν ο Pouzin δούλευε ως ερευνητής για τη γαλλική κυβέρνηση, οπότε και συνέλαβε την ιδέα ενός καινοτόμου υπολογιστικού δικτύου. Το δικό του δίκτυο ονομάστηκε «CYCLADES», το σχέδιο του οποίου έμελλε να επηρεάσει καθοριστικά την ανάπτυξη του πρωτοκόλλου TCP/IP.
Και δεν είναι δύσκολο να δει κάποιος γιατί. Με το «CYCLADES», ο Pouzin κατασκεύασε ένα δίκτυο στο οποίο η ροή της πληροφορίας μεταξύ των υπολογιστών εποπτευόταν από τους ίδιους τους υπολογιστές – και όχι από το δίκτυο. Με άλλα λόγια, συνέλαβε την καθοριστική ιδέα που κάνει το Internet… Internet!
«Σχεδιάσαμε το "CYCLADES" με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να συνδέεται με άλλα δίκτυα – στο μέλλον», ανακαλεί ο Pouzin. Κι αυτή η κίνηση θα τον έβαζε μια για πάντα στο πάνθεο των πρωτεργατών του Internet, παρέα με ονόματα όπως οι sir Tim Berners-Lee, Ray Tomlinson, Leonard Kleinrock και φυσικά τους Vint Cerf και Bob Kahn.

Ποιος ήταν ο Louis Pouzin

http://techit.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_1113.jpeg
Γεννήθηκε στη Γαλλία και σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Παρισιού. Πριν σχεδιάσει μάλιστα το «CYCLADES» για λογαριασμό της Delegation a l'Informatique, της γαλλικής κυβερνητικής υπηρεσίας που επόπτευε την ανάπτυξη υπολογιστικών σχεδίων, έπαιξε ρόλο και στην κατασκευή ενός πρωτόγονου δικτύου στις ΗΠΑ.
Και ήταν στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στα μέσα του '60 που εργάστηκε στο Compatible Time-Sharing System (CTSS), ένα από τα πρώτα συστήματα διαμοιρασμού αρχείων της Ιστορίας, τον άμεσο πρόγονο των σύγχρονων δικτύων.
Ως μέλος της ελίτ ομάδας του ΜΙΤ, ο Pouzin συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία του RUNCOM, του πρώτου λειτουργικού συστήματος του κόσμου που παρείχε πρόσβαση στον ίδιο τον πυρήνα του λειτουργικού. Το RUNCOM θα οδηγούσε μετέπειτα στο UNIX, το περίφημο λειτουργικό που θα μετέδιδε την ιδέα του δικτύου στα πέρατα του υπολογιστικού κόσμου…
http://techit.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_128.jpeg
Ο Pouzin θα επέστρεφε στη Γαλλία στα τέλη του 1971 και θα αναλάμβανε, για λογαριασμό της γαλλικής κυβέρνησης, το έργο ανάπτυξης του πρώτου εθνικού ερευνητικού δικτύου της χώρας. Κατόπιν θα επισκεπτόταν για άλλη μια φορά τις ΗΠΑ, όπου και θα γνώριζε πολλά από τα μυαλά πίσω από το ακόμα πιο περίφημο ARPANET, το πειραματικό δίκτυο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που αναπτύχθηκε στα τέλη του '60 και έμελλε να οδηγήσει στο γνωστό μας INTERNET!
O Pouzin αφιέρωσε τη σπουδαία καριέρα του στη δημιουργία δικτύων που θα μπορούσαν να ανταλλάσσουν πληροφορίες ελεύθερα, ιδέες που κυοφόρησαν τον Παγκόσμιο Ιστό. Η δημιουργία του Internet δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ερευνητική δουλειά και την καινοτόμα σκέψη του Γάλλου, γι' αυτό και το όνομά του φιγουράρει στους πρωτεργάτες του Διαδικτύου…


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons