Το DNA είναι ο καλύτερος σκληρός δίσκος..

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι στο DNA μπορεί να αποθηκευθεί απείρως μεγαλύτερος όγκος ψηφιακών πληροφοριών από οποιαδήποτε άλλο μέσο αποθήκευσης έχει κατασκευασθεί μέχρι στιγμής. Σε ένα μόνο γραμμάριο τεχνητού DNA χώρεσαν 2,2 εκατομμύρια gigabits(!)


Επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Βιοπληροφορικής κατάφεραν να αποθηκεύσουν σε τεχνητό τμήμα DNA μεγάλο όγκο ψηφιακών δεδομένων, μεταξύ των οποίων τα 154 σονέτα του Σαίξπηρ (σε αρχείο txt), ακουστικό υλικό διάρκειας 26 δευτερολέπτων από την ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «Εχω ένα όνειρο...» (σε αρχείο mp3), μια ψηφιακή φωτογραφία του εργαστηρίου τους (αρχείο jpg) και σε pdf το διάσημο άρθρο με το οποίο οι Γουότσον και Κρικ περιέγραψαν πρώτη φορά το 1953 τη διπλή έλικα του DNA.


Οι ειδικοί που δημοσίευσαν την έρευνα στην επιθεώρηση «Nature», εκτιμούν πως η αποθήκευση δεδομένων σε DNA θα είναι από τις βασικότερες τεχνολογίες του μέλλοντος.


Προς το παρόν, η εγγραφή δεδομένων σε DNA έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολη. Αντίθετα, η ανάγνωση των αποθηκευμένων είναι σχετικά εύκολη με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.


STA PARASKINIA


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons