ΠΕΙΚ: Για ποσοστά "κουρέματος" και διαδικασία αποπληρωμής των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ




23-1-2013


Μέχρι την προσεχή Παρασκευή θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πληρωμή του χρέους 2007-2011. Το ποσοστό του "κουρέματος" ανέρχεται σε 8% για τα νοσήλια και 21% για τα υλικά επεμβάσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργού Υγείας κου Λυκουρεντζου σε συνάντηση του με τον Πρόεδρο της ΠΕΙΚ σήμερα το απόγευμα, άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα δοθεί ως προκαταβολή το 80% του ληξιπροθέσμου χρέους κάθε παρόχου μετά από εντολή του ίδιου του

Πρωθυπουργού.

Το υπόλοιπο 20% θα δοθεί μετά τον ελέγχο και εκκαθάριση των εκκρεμών λογαριασμών από τις υπηρεσίες κάθε ασφαλιστικού ταμείου.

Αύριο Πέμπτη 24-1-2013 στο Νομοσχέδιο για το Ερρ.Ντυναν θα κατατεθεί τροπολογία για ένταξη στη ρύθμιση και πληρωμή των ταμείων Οίκου Ναυτου, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΑ.

Οι πληρωμές των ληξιπρόθεσμων μηνών θα πραγματοποιηθούν έως τέλος 31-3-2013 από τις επόμενες δόσεις της δανειακής σύμβασης.

Η ΠΕΙΚ εκφραζει την ικανοποιηση της για τις αποφασεις των συναρμοδιων Υπουργων και ιδιαιτερα των Υπουργων Υγειας κκ Λυκουρεντζου και Σαλμα, εστω και αν θεωρουμε οτι το 8% και 21% ειναι αδικο, υψηλο και αποτελει ανιση μεταχειρηση συγκριτικα με τους Φαρμακοποιους 3,5% και Φαρμακοβιομηχανους 1%.

Αναμενουμε την αμεση καταβολη ολων των ληξιπροθεσμων χρεων απο 2007 εως και Οκτωβριο του 2012 ωστε να υλοποιηθει στην πραξη η εξαγγελια και δεσμευση του Πρωθυπουργου για αμεση ρευστοτητα στην αγορα.

Θα παρακολουθουμε απο κοντα τις εξελιξεις και θα σας ενημερωνουμε σχετικα.




Αυριο Πεμπτη πρωι στην πρωινη εκπομπη του MEGA στις 8πμ ο Υπουργος κος Σαλμας θα αναφερθει στο θεμα των χρεων του ΕΟΠΥΥ.

Προσωπικα, ως Προεδρος της ΠΕΙΚ, εκφραζω την ικανοποιηση μου για την συνεργασια με τους κκ Λυκουρεντζο και Σαλμα ωστε να προχωρησει η διαδικασια αποπληρωμης του ληξιπροθεσμου χρεους και στην κατανοηση που επεδειξαν στην εκλογικευση του ποσοστου εκπτωσης που ξεκινησε απο πολυ υψηλα ποσοστα, ανω του 30%.







πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons