Οικονομικοί μάνατζερ στα νοσοκομεία για να ελέγξουν τις δαπάνες!
Το υπουργείο Υγείας σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκρατήσει και να ελέγξει τις δαπάνες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας,προωθεί τον θεσμό του οικονομικού μάνατζερ στο ΕΣΥ. Άλλωστε στόχος του υπουργείου Υγείας για το τρέχον έτος πέρα από τη μείωση της φαρμακευτικής στα 2,4 δις ευρώ, είναι να καταγραφεί μείωση και στη νοσοκομειακή δαπάνη της τάξεως του 13%, πέφτοντας από τα 2,2 δισ. ευρώ σε 1,98 δισ. ευρώ.
«Μία από τις ιδέες που συζητάμε είναι να εξετάσουμε να προκηρύξουμε θέση οικονομικού εκτελεστικού διευθυντή για να αναλάβει την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης των νοσοκομείων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στην κρατική τηλεόραση.Οι νέας εσοδείας αξιωματούχοι του ΕΣΥ αναμένεται να καταλάβουν θέσεις σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα του συστήματος υγείας, τα οποία σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου χαρακτηρίζονται από σοβαρές δυσλειτουργίες σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των προϋπολογισμών τους και τη διαχείριση των οικονομικών τους, με αποτέλεσμα να απορροφούν μεγάλο μέρος του συνολικού προϋπολογισμού.Προϋπόθεση για την τοποθέτηση των οικονομικών μάνατζερ στο ΕΣΥ είναι σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης στον διαχωρισμό της διοίκησης των νοσοκομείων. Το επόμενο βήμα θα είναι οι διοικητές να αναλάβουν τα λειτουργικά θέματα των νοσοκομείων, πχ συγχωνεύσεις κλινικών, ενώ οι οικονομικοί διευθυντές να διαχειρίζονται τα κονδύλια των μονάδων υγείας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grπηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons