Η μεγάλη «έξοδος» των Ελλήνων γιατρών...του Παναγιώτα Καρλατήρα


Τι αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας


Μονόδρομος συνεχίζει να είναι για τους Έλληνες γιατρούς η «έξοδος» από τη χώρα. Το μεταναστευτικό ιατρικό κύμα που ξεκίνησε το 2010 από την Ελλάδα έχει πλέον θεριέψει, «ξεβράζοντας» κατά εκατοντάδες τους ειδικευμένους γιατρούς στις χώρες κυρίως της βόρειας Ευρώπης.Μόνο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας (ΙΣΑ) την τελευταία τριετία έχουν φύγει στην αλλοδαπή 4.000 γιατροί. Μάλιστα, το 62, 5% είναι ειδικευμένοι γιατροί, είναι λειτουργοί του Ιπποκράτη οι οποίοι ολοκλήρωσαν την ειδικότητα και αναζητούν εναγωνίως επαγγελματική διέξοδο. Με την πόρτα του ΕΣΥ να έχει κλείσει αλλά και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας να συρρικνώνεται οι επαγγελματικές επιλογές των γιατρών είναι πια περιορισμένες.Τα στοιχεία του ΙΣΑ είναι αποκαρδιωτικά για τη φυγή των επιστημόνων: το 2010 ο ΙΣΑ «έχασε» 835 γιατρούς από τους οποίους οι 318 ήταν ανειδίκευτοι και 517 ειδικευμένοι. Το 2011 έφυγαν 1.280 γιατροί, με την πλειοψηφία αυτών να είναι ειδικευμένοι (787). Το έτος 2012 έφυγαν 1.808 γιατροί εκ των οποίων οι 642 ανειδίκευτοι και οι 1.166 ειδικευμένοι.

Κατά την τριετία 2007 – 2009 συνολικά εγκατέλειψαν τον μεγαλύτερο ιατρικό σύλλογο της χώρας 1.635 γιατροί.«Οι γιατροί στην Ελλάδα σήμερα ουσιαστικά έχουν δύο επιλογές, την ανεργία ή τη μετανάστευση. Η έλλειψη προγραμματισμού σε ό,τι αφορά την παραγωγή ιατρικού δυναμικού αλλά και η οικονομική κρίση έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους γιατρούς. Παλαιότερα έφευγαν στο εξωτερικό για μετεκπαίδευση, πλέον όμως φεύγουν για βιοποριστικούς λόγους, και σημειωτέον φεύγουν από μια χώρα που το επίπεδο υγείας πέφτει δραματικά» λέει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.Το κύριο ρεύμα των ανειδίκευτων γιατρών κατευθύνεται προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης, με τη Γερμανία να απορροφά τη μερίδα του λέοντος των Ελλήνων επιστημόνων. Πολλοί γιατροί βρίσκονται επίσης στη Γαλλία, τη Βρετανία και τις Σκανδιναβικές χώρες, σε χώρες δηλαδή όπου μπορούν να μπουν στο νοσοκομειακό σύστημα και να αποκτήσουν ιατρική ειδικότητα. Οι ειδικευμένοι γιατροί -γαστρεντερολόγοι, παιδίατροι, χειρουργοί, οδοντίατροι-κατευθύνονται κυρίως προς τη Γερμανία αλλά και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons