Βάζει μπροστά η καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ. Υπογράφηκε η τοποθέτηση του διευθυντή...του Γ.Ζωράκη






Θετική έκβαση έπειτα από χρόνια έχει η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ο συναρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, υπέγραψε τελικά την απόφαση για την τοποθέτηση στη θέση διευθυντή Κλινικής του επίκουρου καθηγήτη Λαζόπουλου αργά το βράδυ της Παρασκευής, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τέλος σε ένα «σίριαλ» ετών. Η απόφαση του υπουργού, έρχεται σε συνέχεια των θετικών εισηγήσεων και αποφάσεων από τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας κ. Λαμπρόπουλο και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, οι οποίοι είχαν επίσης εισηγηθεί θετικά για το ζήτημα. Υπενθυμίζεται πως το θέμα της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής είχε «βαλτώσει» για χρόνια, με την τοποθέτηση του επίκουρου καθηγητή να εκκρεμεί. Την ίδια στιγμή, το νοσοκομείο κινδύνευε να χάσει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ από Κοινοτικά Κονδύλια, τα οποία είχαν διατεθεί από την

Ευρωπαϊκή Ένωση για την ίδρυση της Καρδιοχειρουργικής. Τα συναρμόδια Υπουργεία όμως, ήρθαν να επικυρώσουν μια απόφαση ετών, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου. Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, επίσκεψη στο χώρο της Καρδιοχειρουργικής αλλά και σύσκεψη με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για όλα τα φλέγοντα ζητήματα Υγείας, αλλά και η επίσημη ανακοίνωση της είδησης για τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη μαζί με το βουλευτή Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη. Όπως ενημέρωσε μάλιστα ο κ. Κεφαλογιάννης, για το θέμα της Καρδιοχειρουργικής έδωσε πράσινο φως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε για το ζήτημα στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού στην Κύπρο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Νίκος Κοκκίνης, ο διοικητής της Δ.Υ.Π.Ε. Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης και ο υποδιοικητής κ. Γιώργος Νεοφώτιστος. Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης με εκπροσώπους της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας και στελέχη. Στο πλαίσιο της σύσκεψης, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκαν στη θετική εξέλιξη, η οποία ήρθε σε συνέχεια πιέσεων του κ. Κεφαλογιάννη, αλλά και γραπτών και προφορικών εισηγήσεων για το άνοιγμα της κλινικής από τον κ. Σενετάκη. Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε, επίσης, η σπουδαιότητα έναρξης λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, καθώς και το ότι θα δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί το Ηράκλειο, την Κρήτη, αλλά και ολόκληρο το νότιο Αιγαίο. Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Κοκκίνης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα γενικά θέματα Υγείας, καθώς και για την πορεία εξέλιξης ίδρυσης της κλινικής. «Στην καρδιά της σύσκεψης συζητήσαμε ένα θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια την Υγεία της Κρήτης και των πολιτών της, που δεν είναι άλλο από τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης για να προσθέσει: «Με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού στο ταξίδι που κάναμε στην Κύπρο πριν από μερικές ημέρες οι συναρμόδιοι υπουργοί των Υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησαν άμεσα στο διορισμό του αναπληρωτή καθηγητή που θα λειτουργήσει αυτή την κλινική. Λύνεται ένα θέμα που απασχολεί την Κρήτη για πολλά χρόνια». Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν διαχρονικά στη λειτουργία της κλινικής και ειδικότερα τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την προσωπική του παρέμβαση. «Στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης τέθηκε και το ζήτημα της Καρδιοχειρουργικής, το οποίο κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού λαμβάνει τέλος μετά από ταλαιπωρία αρκετών χρόνων» δήλωσε ο βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης για να προσθέσει:



«Ευχαριστώ με τη σειρά μου όλους τους φορείς που συνέβαλαν σε αυτό διαχρονικά, τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Σαμαρά για την παρέμβαση του, τον κ. Γρηγοράκη και τον κ. Κοκκίνη, που βοήθησαν συνολικά στο να λειτουργήσει η κλινική».



Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, ευχαρίστησε από την πλευρά του ο Διοικητής του ΠΕΠΑΓΝΗ κ. Νίκος Κοκκίνης για την ενεργοποίηση, αλλά και για τις γενικότερες προσπάθειες λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής.



«Στο πλαίσιο της συνάντησης μας είχαμε τη χαρά να ενημερωθούμε για το ότι έγινε ο διορισμός του διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής που αναμέναμε» ανέφερε με ικανοποίηση ο κ. Κοκκίνης για να προσθέσει ότι «το νοσοκομείο είναι έτοιμο να κάνει καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και θέλω να καταθέσω τη χαρά μου γι’ αυτό».



Στη θετική εξέλιξη αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο Διοικητής της ΔΥΠΕ Αντώνης Γρηγοράκης.





πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons