«Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ και
  • Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ  

με τη συνεργασία και συμμετοχή της Διεύθυνσης ΔΕ Πειραιά, των Σχολικών Συμβούλων Κλάδου ΠΕ04 της Διεύθυνσης ΔΕ Πειραιά και του ΕΚΦΕ Πειραιά-Καλλίπολης, διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά Διημερίδα Βιολογίας με τίτλο:

«Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία»
την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 - 16 Φεβρουαρίου 2013

Η διημερίδα θα γίνει
στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά ο «Άγιος Παύλος». Χαριλάου Τρικούπη 36 (είσοδος από Κουντουριώτη 229-231 & Κανθάρου)

Οι ώρες διεξαγωγής της θα είναι:  10.00πμ-14.00μμ

Θέματα της διημερίδας θα αποτελέσουν και φέτος σύγχρονα ζητήματα Βιολογίας (η βιοτεχνολογία, η παρακολούθηση της κύησης και ο προγεννητικός έλεγχος, η δομή των χρωμοσωμάτων και οι ανωμαλίες σε αυτά, η ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού, οι επιπτώσεις των βαρέων μετάλλων και ραδιενεργών στοιχείων στην υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον, η σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας στα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα κτλ). Ομιλητές θα είναι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές με διακεκριμένο έργο στην επιστήμη της Βιολογίας.  

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το  τελικό πρόγραμμα της διημερίδας, το οποίο θα σας αποστείλουμε. Οποιοδήποτε νέο αφορά τη διημερίδα, θα μπορείτε να το πληροφορείστε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
www.pev.gr       και       http://lyk-ralleion.att.sch.gr 
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ e-mail  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ: 210-41.17.028 και FAX: 210-41.17.027,
e-mail: biodays@gmail.com


                             Η  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΗΣ  ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons