Χάθηκε το στοίχημα των ληξιπρόθεσμων!ΜΑΥΡΗ τρύπα του προϋπολογισμού πέφτουν και τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Οι φορολογούμενοι δηλώνουν πλέον αδυναμία να πληρώσουν τους νέους φόρους που επιβάλλονται, πόλλώ δε μάλλον τα χρέη που έχουν ήδη προς το Δημόσιο.

Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο τέλος του 2012 εκτοξεύτηκαν στα 56,7 δισ. ευρώ, αυξημένα δηλαδή κατά 13,2 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2011. Από αυτά στα ταμεία μπήκαν μόλις τα 2,8 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι οι επικεφαλής της τρόικας, που αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας στα μέσα Φεβρουαρίου, θα δουν ότι δεν έχει γίνει τίποτα στο μέτωπο των ληξιπρόθεσμων. Αυτή η εξέλιξη επαναφέρει και τα σενάρια πρόσθετων μέτρων ώστε να καλυφθούν οι αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Η μεγάλη αποτυχία στη συγκέντρωση των ληξιπρόθεσμων έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικούς τρόπους είσπραξης. Στο τραπέζι επανέρχεται η διάταξη του κυρωτικού νόμου για προτεραιότητα του Δημοσίου στην παρακράτηση οφειλών προς το Δημόσιο, πριν το Δημόσιο εξοφλήσει τα δικά του χρέη προς τρίτους.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, έως το τέλος του 2013 πρέπει να εισπραχθούν 1,9 δισ. ευρώ από παλιές οφειλές και 24,5% από νέες. Παράλληλα, επανέρχεται η απαίτηση της τρόικας για ποινική δίωξη σε φορολογουμένους με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, που θα επιφέρει κατασχέσεις κινητών και ακινήτων και κατασχέσεις μισθών - συντάξεων που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

Οχι νέα ρύθμιση

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών δεν αφήνει περιθώρια για νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ακολουθώντας την προτροπή της τρόικας. Οι δανειστές εκτιμούν ότι μια νέα ρύθμιση θα έχει αποτέλεσμα απλώς να αυξηθούν περαιτέρω τα χρέη προς το Δημόσιο.

Αυτό σημαίνει ότι οι οφειλέτες θα πρέπει να ψάξουν να βρουν τη λύση σε μία από τις δύο υφιστάμενες ρυθμίσεις που ισχύουν αυτή τη στιγμή, με όσα προβλήματα και αν κρύβουν.

Το μοναδικό σίγουρο κέρδος από την ένταξη σε μία από τις δύο ρυθμίσεις, είναι το πάγωμα των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, ενώ αναστέλλεται και η ποινική δίωξη, εφόσον έχει ασκηθεί.ΕΝΕΤ.GR


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons