ΔΗΛΩΣΗ προέδρου της ΟΕΝΓΕ για μη σύνομο διορισμό αναπλ. Διοικητή στο ΓΝΑ "Γεννηματάς"


Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ

Στις 28 Δεκεμβρίου 2012 δημοσιεύτηκε απόφαση του υπουργού Υγείας (κλικ εδώ ) με την οποία διορίζει ως αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου ΓΝΑ «Γενηματάς» τον κ. Μακρή Δημήτριο, συνταξιούχο και προσωπικό γιατρό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος μέχρι τη συνταξιοδότησή του υπηρετούσε στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Πρόκειται για καταφανώς παράνομο διορισμό, αφού ο νόμος 3627/2007 (κλικ εδώ ) απαγορεύει ρητά το διορισμό σε όσους έχουν ή είχαν υπηρετήσει στο Νοσοκομείο που διορίζονται.

Πέραν αυτής της παρανομίας ο κ. Λυκουρέντζος υπέπεσε και σε δεύτερη: ο νόμος 4052/10

προβλέπει στο άρθρο 2 ότι οι θέσεις Διοικητών καταλαμβάνονται μετά από δημόσια πρόσκληση και αξιολόγηση των ενδιαφερομένων από επιτροπή. Τέτοια πρόσκληση βεβαίως δεν υπήρξε ποτέ, προφανώς για να αποφευχθούν ενοχλητικές αξιολογήσεις.

Διερωτώμεθα:

Δεν αντιλαμβάνεται ο υπουργός ότι ο συγκεκριμένος διορισμός θα εκπέσει είτε με ευθεία προσφυγή, είτε μέσω προσβολής οιασδήποτε πράξης υπογράψει ο κ. Μακρής;

Δεν αντιλαμβάνεται πως με τον παράνομο διορισμό του προσωπικού γιατρού του κ. Παπούλια διασύρεται η νομιμότητα, η αξιοκρατία, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Καλούμε τον κ. Λυκουρέντζο να ανακαλέσει άμεσα τον συγκεκριμένο διορισμό, καθώς και κάθε άλλο διορισμό που έγινε με μη σύννομες διαδικασίες και να μην προκαλεί με τέτοιον ανοίκειο τρόπο την ελληνική κοινωνία.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons