Γ.Ελευθερίου: 1.300 ιατροί εγκατέλειψαν τον ΕΟΠΥΥ τον τελευταίο χρόνο






Στους 1.300 ανέρχονται οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ που αποχώρησαν από τον φορέα κατά τους τελευταίους 12 μήνες, λόγω του ότι ο Οργανισμός δεν καταβάλλει τις οφειλόμενες αμοιβές, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιώργος Ελευθερίου, πρόεδρος της Ένωσης Συμβεβλημένων Ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Αναλυτικά, τον Ιανουάριο του 2012 οι συμβεβλημένοι ιατροί του Οργανισμού ανέρχονταν στους 5.500, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 είναι 4.200.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ελευθερίου προσέθεσε ότι ακόμα και εάν ορισμένοι ιατροί πληρώνονται, οι μηνιαίες επισκέψεις που δέχονται δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 200, κάτι που αντιστοιχεί σε αποδοχές ύψους 1.300 ευρώ ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς κανένας συμβεβλημένος ιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούται αμοιβή για επίσκεψη ή φάρμακα εντός του ορίου των 200 επισκέψεων, παρά μόνο για πράξεις όπου υπάρχει η νόμιμη συμμετοχή της τάξης του 15%.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, οι συμβεβλημένοι ιατροί δεν δικαιούνται να ζητήσουν χρηματική αμοιβή από οιονδήποτε ασφαλισμένο «για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα». Παρά ταύτα, ο κ. Ελευθερίου σημείωσε πως ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο εκάστοτε γιατρός έχει ξεπεράσει το όριο των 200 επισκέψεων που του επιτρέπει να ζητήσει χρήματα.

Υποστήριξε ωστόσο ότι όποιος συμβεβλημένος γιατρός με τον ΕΟΠΥΥ ζητήσει χρήματα για μία επίσκεψη, τότε ο πολίτης θα πρέπει να κάνει καταγγελία είτε στον ΕΟΠΥΥ είτε στον ιατρικό σύλλογο.



Παρά ταύτα, ο κ. Ελευθερίου τόνισε πως οι ιατροί διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα ενός εργαζόμενου να αμείβεται για τις υπηρεσίες που παρέχει.








πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons