Το επιδερμικό τρίχωμα των ελεφάντων αναπτύχθηκε για να τους χαρίζει δροσιά
Το τρίχωμα κατά την εξέλιξη, αναπτύχθηκε στα θηλαστικά με σκοπό τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος σε συνθήκες ψύχους. Στην περίπτωση του ελέφαντα όμως τα πράγματα, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον, στις ΗΠΑ, είναι πολύ διαφορετικά.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το αραιό επιδερμικό τρίχωμα του αφρικανικού και του ασιατικού ελέφαντα έχει σκοπό να δροσίζει τα μεγαλόσωμα ζώα από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στις περιοχές όπου ζουν.
Τρίχωμα, ίσον… δροσιά!
Όπως αναφέρουν σε δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «PLoS ONE» οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση που έχει η πυκνότητα του τριχώματος σε αφρικανικούς και ασιατικούς ελέφαντες, ως προς τη θερμορύθμιση του οργανισμού τους. Ανακάλυψαν λοιπόν, ότι το τρίχωμα των συγκεκριμένων ζώων ενισχύει την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενώ το πυκνό τρίχωμα αρκετών ειδών λειτουργεί θερμομονωτικά, διατηρώντας τις υψηλές θερμοκρασίες του οργανισμού, στην περίπτωση του ελέφαντα το αραιό τρίχωμα βοηθά στη διαδικασία της απελευθέρωσης θερμότητας από το σώμα.
Οι ελέφαντες λόγω του μεγάλου σωματικού τους όγκου αλλά και της γεωγραφικής τους θέσης, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για απελευθέρωση θερμότητας συγκριτικά με άλλα ζώα.
«Το αραιό τρίχωμα αυξάνει την απελευθέρωση της θερμότητας από το δέρμα του ελέφαντα και βοηθά το μεγαλόσωμο αυτό ζώο να ανταπεξέλθει στις θερμορυθμιστικές του ανάγκες» υπογραμμίζει ο δρ Ελι Μπου-Ζαίντ ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons