Mεταφορά του HIV από αλογόμυγεςΜύγες που τρέφονται με αίμα, ίσως να ξεκίνησαν την πανδημία του HIV, μεταφέροντας τον ιό του AIDS, από τους χιμπαντζήδες στον άνθρωπο. Αυτή είναι η τελευταία πρόκληση στην καθιερωμένη θεωρία, πως κυνηγοί μολύνθηκαν όταν αίμα από χιμπαντζήδες με υψηλή συγκέντρωση στον ιό HIV, εισχώρησε σε ανοιχτές πληγές.Τα περισσότερα έντομα που ρουφάνε το αίμα, δεν είναι επικίνδυνα στο να μεταφέρουν τον ιό. Για παράδειγμα, τα κουνούπια εγχύουν το σάλιο από ένα σωλήνα και αναρροφούν αίμα από ένα άλλο, έτσι δεν μεταδίδουν ιούς με το αίμα τους. Αλλά, οι αλογόμυγες Stomoxys calcitrans, θα μπορούσαν να είναι μια εξαίρεση. Είναι γνωστό ότι μεταδίδουν την λοιμώδη αδενίτιδα των ίππων και επίσης πως δαγκώνουν ανθρώπους. ''Όταν τρώνε, ξύνουν το δέρμα για να κάνουν μια πληγή, ρουφούν το αίμα και μετά ένα μέρος από αυτό, το μεταφέρουν στο δέρμα, την επόμενη φορά που τρώνε. Ιοί που τυχόν υπάρχουν στο αίμα αυτό, μπορούν να εισβάλλουν στο σώμα, μέσα από πληγές που έγιναν από τις μύγες.
Δομή ιού HIVΟι Gerhard Brandner από το Πανεπιστήμιο του Φράϊμπουργκ και ο Werner Kloft από το Πανεπιστήμιο ττης Βόννης, απέδειξαν, το 1992 ότι ο ΗΙV επιβιώνει στο αίμα που λαμβάνουν οι μύγες. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έντομα στα οποία το αίμα το οποίο αναρρέεται υφίσταται πέψη, στις αλογόμυγες δεν συμβαίνει το ίδιο . "Αυτή η διαφορά είναι κρίσιμη", είπε ο Brandner. Το πρόσθιο μέρος του μεσεντέρου όπου κρατείται το αναρρέον αίμα είναι απλώς χώρος αποθήκευσης και δεν περιέχει πεπτικά ένζυμα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα κλειδί κι είναι μια προϋπόθεση για τη μετάδοση του HIV.
Τότε, αυτή η ανακάλυψη δεν είχε τύχει μεγάλης αναγνώρισης, αλλά το 1999 απέκτησε μια άλλη σημασία όταν η ομάδα της Beatrice Hahn από το Πανεπιστήμιο της Alabama ανέφερε για πρώτη φορά τον εντοπισμό μολυσμένων με HIV χιμπαντζήδων στη Σαχάρα (επιστημονική επιθεώρηση Nature, vol 39, p 436). Αν αυτοί οι χιμπαντζήδες ήταν η πηγή του HIV, ίσως οι μύγες μετέδωσαν τον ιό, από αυτούς στους ανθρώπους.
Οι Brandner, Kloft και Manfred Eigen από το Max Planck Ινστιτούτο στο Gottingen, δημοσίευσαν τώρα την θεωρία τους. "Οι πιθήκοι κυνηγούνται παραδοσιακά στην Αφρική και το κρέας τους πωλείται σε υπαίθριες κρεαταγορές. Τα ματωμένα ψοφίμια συνήθως καλύπτονται από μύγες που τρέφονται με αίμα, πιθανώς και από αλογόμυγες. Εάν οι μύγες αναρροφούν, μολυσμένο με τον ΗΙV, αίμα από τους χιμπαντζήδες, τότε ίσως μεταφέρουν τον ιό στον άνθρωπο" λέει ο ερευνητής. Υποθέτουν ότι σποραδικές περιπτώσεις μετάδοσης του ιού από τις μύγες, ίσως συνέβαιναν για χρόνια, αλλά παραγνωρίστηκαν ως γεγονός. Αν αυτές οι σπάνιες μολύνσεις συμβαίνουν ακόμα, ωχριούν σήμερα μπροστά στην εκρηκτική εξάπλωση του ιού στους ανθρώπους μέσω της σεξουαλικής επαφής.
Αλλά η Hahn που ανακάλυψε τον ιό που μοιάζει με τον HIV, τον SIVcpz στους χιμπαντζήδες Pan troglodytes troglodytes το 1999, δεν νομίζει ότι οι ισχυρισμοί των Γερμανών πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη μέχρι να επιβεβαιωθούν και από περαιτέρω μελέτες. "Υπάρχει πληθώρα υποθέσων, για το πώς ο SIVcpz πέρασε από τους πιθήκους στους ανθρώπους και αυτή είναι απλά άλλη μία. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρεθεί με βεβαιότητα τι πραγματικά έγινε και να αποδειχθεί με ισχυρές αποδείξεις'', λέει η Hahn.


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons