Η κλιματική αλλαγή συμβάλλει στην εξόντωση των βατράχων


Η κλιματική αλλαγή συμβάλλει στην εξόντωση των βατράχωνΤα ευρήματα μιας νέας μελέτης δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί σύμμαχο του μύκητα Batrachochytrium dendrobatidis, ο οποίος ανακαλύφθηκε μόλις το 1998, αλλά έχει προλάβει να αποδεκατίσει πολλούς πληθυσμούς αμφιβίων και ειδικά βατράχων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η μελέτηΕρευνητές του Πανεπιστημίου του Οκλαντ στη Νέα Ζηλανδία διαπίστωσαν πως όταν η θερμοκρασία μεταβάλλεται απρόβλεπτα - όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές του πλανήτη - οι βάτραχοι γίνονται περισσότερο ευάλωτοι στον φονικό μύκητα που τα τελευταία 15 χρόνια εξοντώνει με ταχύ ρυθμό τους πληθυσμούς τους παγκοσμίως.
«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η κλιματική αλλαγή είναι υπεύθυνη για τη μαζική εξαφάνιση των βατράχων και των άλλων αμφίβιων τις τελευταίες δεκαετίες, τα ευρήματά μας όμως δείχνουν ότι η επιτάχυνση του φαινομένου μετά την εμφάνιση του φονικού μύκητα συνδέεται με την κλιματική αλλαγή» αναφέρει ο Τόμας Ράφελ,επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Climate Change». 
ΤO BHMA - science


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons