Χωρίς δική του στέγη το Ειδικό Σχολείο στην Ξάνθη – κάνουν μάθημα σε λυόμενα!Αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές συνθήκες έρχονται καθημερινά οι 26 μαθητές του Ειδικού Σχολείου Ξάνθης οι οποίοι καλούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα σε τρία λυόμενα κτήρια που έχουν τοποθετηθεί...

στο Γυμνάσιο της Γενισέας στην Ξάνθη.Όπως είναι γνωστό εδώ και πέντε περίπου χρόνια το Ειδικό Σχολείο Ξάνθης, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου στη Γενισέα, αντιμετωπίζει σοβαρό κτηριακό πρόβλημα, με τους μαθητές του να κάνουν μάθημα σε θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ενώ το καλοκαίρι “σκάνε από τη ζέστη”.

«Δεν έχουμε κτήριο και αυτό είναι σήμερα το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Τα παιδία κάνουν μαθήματα σε τρία λυόμενα το καλοκαίρι ζεσταίνονται και τον χειμώνα παγώνουν» εξηγεί ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου κος Μένιος Ψωμακέλης, για να συμπληρώσει πως «πρέπει να βρεθεί λύση με το κτηριακό. Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τον φάκελο για την ένταξη του έργου της κατασκευής κτηρίου σε κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα, αλλά λείπουν κάποιες “πινελιές” και δεν ξέρω γιατί καθυστερεί το θέμα».

Όπως σημειώνει μάλιστα ο ίδιος, κατά την άποψή τους, η κολυσιεργεία οφείλεται στον μικρό αριθμό των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, με τον κ. Ψωμακέλη ωστόσο να ξεκαθαρίζει πως «δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς οι ανάγκες των μαθητών είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Πέρσι είχαμε και τα παιδιά από την Καβάλα γιατί και εκεί είχαν πρόβλημα το κτήριο τους. Αλλά μέσα σε έναν χρόνο το πρόβλημα λύθηκε και σήμερα υπάρχει κτήριο».

Στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, πέραν του κτηριακού, το Ειδικό Σχολείο βρέθηκε αντιμέτωπο με δύο πολύ σοβαρά προβλήματα, το μεν πρώτο αφορούσε τη μεταφορά των μαθητών και το δε δεύτερο την κάλυψη των θέσεων των εκπαιδευτικών του σχολείου. «Τα προβλήματα αυτά όντως υπήρχαν αλλά ευτυχώς ξεπεράστηκαν. Υπάρχουν πλέον εκπαιδευτικοί, αν και μας λείπουν δύο σημαντικές ειδικότητες για ένα Ειδικό Σχολείο, αυτή του μουσικού και του εικαστικού, ενώ και το θέμα της μεταφοράς λύθηκε αφού ξεκίνησαν τα ταξί τα σχολικά δρομολόγια και πλέον οι μαθητές έρχονται κανονικά στα μαθήματά τους».

thrakitoday.com


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons