Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα στη Λάρισα

Στην εποχή της κρίσης, που τα φροντιστήρια των παιδιών αποτελούν ένα απαγορευτικό πλέον- σε πολλές περιπτώσεις- έξοδο για τους γονείς, η ανάληψη πρωτοβουλιών για δωρεάν παροχή υποστηρικτών μαθημάτων σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, αποτελεί μία πηγή ανακούφισης αλλά και έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στη Λάρισα, κατανοώντας το πρόβλημα που υφίσταται με την υποστηρικτή διδασκαλία των μαθητών, τόσο η ΕΛΜΕ του νομού όσο και το Εργατικό Κέντρο, σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, αναλαμβάνουν παράλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα παροχής δωρεάν μαθημάτων, τα οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας τα μαθήματα θα αφορούν μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου και θα περιλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο των μαθημάτων (αρχαία, μαθηματικά, φυσική, χημεία, ελληνική γλώσσα κ.ά.).
Στο εγχείρημα θα συμμετέχουν εθελοντικά εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, στους οποίους έχει απευθύνει πρόσκληση-έκκληση η ΕΛΜΕ, επισημαίνοντας- μεταξύ άλλων- ότι: «Στη σημερινή εποχή, πρέπει η αλληλεγγύη των καθηγητών της δημόσιας εκπαίδευσης, που θέλουν να λέγονται λειτουργοί να δείξουν αυτές τις δύσκολες στιγμές το ανθρώπινο πρόσωπό τους…».
Τα φροντιστηριακά μαθήματα προβλέπεται ότι θα πραγματοποιούνται σε αίθουσες του 4ου Γυμνασίου Λάρισας, με ολιγομελή τμήματα για κάθε τάξη και μάθημα. Τα λειτουργικά έξοδα, θα αναλάβει η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας με τη σχολική επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων.
Έχει δε αποφασιστεί, κάθε τμήμα να μην υπερβαίνει τα δέκα άτομα, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές τόσο από τη Λάρισα, όσο και από κοινότητες της ευρύτερης περιοχής.
Από μαθηματικοί και φιλόλογοι, μέχρι βιολόγοι, καθηγητές αγγλικών, γαλλικών και καλλιτεχνικών, είχαν δηλώσει συμμετοχή, ενώ τη διάθεσή τους να προσφέρουν βοήθεια έχουν, επίσης, εκφράσει πολιτικοί μηχανικοί, οικονομολόγοι μέχρι και νοσηλευτές για τα ειδικά μαθήματα.
Το Εργατικό Κέντρο
Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αναλαμβάνει, φέτος, ανάλογη πρωτοβουλία, με την παροχή δωρεάν μαθημάτων για τη στήριξη των μαθητών άνεργων οικογενειών θέλοντας με τον τρόπο αυτό να σταθεί στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση. Ενώ, παράλληλα, προγραμματίζει και μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες σε δυο γκρουπ.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, τονίζει- μεταξύ άλλων- ότι παλεύοντας για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της ανεργίας, του εισοδήματος, της παιδείας, της υγείας και όλων των άλλων αναγκών των εργατικών οικογενειών, παίρνει την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, να παρέχει διδακτική στήριξη σε έναν αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου παιδιά ανέργων, μονογονεικών οικογενειών και ορφανά, που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, η στήριξη μπορεί να καλύψει ένα μικρό αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου, στα μαθήματα (Μαθηματικά, Φιλολογικά, Φυσική, Οικονομικά, Πληροφορική, Γαλλικά) και (ειδικότητας Παθολογίας για μαθητές ΕΠΑΛ).


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons