Τα μεταλλαγμένα προκαλούν καρκίνο; 
Νέες αντιδράσεις κατά των μεταλλαγμένων αναμένεται να πυροδοτήσει γαλλική έρευνα που υποστηρίζει ότι πειραματόζωα (αρουραίοι) που τράφηκαν με μεταλλαγμένο καλαμπόκι της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Monsanto εμφάνισαν καρκινικούς όγκους και βλάβες στα νεφρά και το συκώτι. Αντίστοιχα συμπτώματα παρουσίασαν οι αρουραίοι που, στο πλαίσιο της γαλλικής έρευνας, ήπιαν νερό που περιείχε το παρασιτοκτόνο Roundup της ίδιας εταιρείας.
Μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης, που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου της Καν, η κυβέρνηση της Γαλλίας ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές για την υγεία και τη δημόσια ασφάλεια να αξιολογήσουν τα ευρήματα αλλά και να προωθήσουν τη μελέτη στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες χορήγησαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε μια ομάδα αρουραίων μεταλλαγμένο καλαμπόκι NK603, μια ποικιλία ανθεκτική στο παρασιτοκτόνο Roundup της Monsanto.
Παράλληλα μια ομάδα αρουραίων κατανάλωνε το ίδιο καλαμπόκι που είχε ραντιστεί με Roundup, μια τρίτη ομάδα λάμβανε νερό που περιείχε το παρασιτοκτόνο Roundup, σε ποσότητες που είναι επιτρεπτές στις Ηνωμένες Πολιτείες Roundup, ενώ μια τέταρτη ομάδα ελέγχου η οποία ακολουθούσε «καθαρή» διατροφή απαλλαγμένη από γενετικώς τροποποιημένο καλαμπόκι αλλά και από το φυτοφάρμακο.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. Gilles-Eric Seralini, και στις δυο περιπτώσεις τα πειραματόζωα εμφάνισαν μαστικούς όγκους και προβλήματα στο συκώτι και τα νεφρά, ενώ πέθαναν νωρίτερα από άλλους αρουραίους που ακολούθησαν κανονικό διατροφολόγιο.
  • Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι το 50% των αρσενικών και το 70% των θηλυκών αρουραίων πέθαναν πρόωρα.
  • Ειδικά τα θηλυκά, σε ηλικία δυο ετών είχαν αναπτύξει, σε ποσοστό από 50% ως 80%, ως και τρεις μεγάλους όγκους, που τα εμπόδιζαν ακόμα και να αναπνεύσουν.
  • Την ίδια στιγμή μόνο το 30% των ζώων της «καθαρής» ομάδας, των ζώων δηλαδή που δεν είχαν καταναλώσει μεταλλαγμένο καλαμπόκι ή νερό με φυτοφάρμακο, ανέπτυξε όγκους.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Monsanto, Thomas Helscher, ανέφερε ότι η εταιρεία θα εξετάσει εξονυχιστικά την έρευνα, τονίζοντας ωστόσο ότι άλλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι ασφαλή.
Επιπλέον, ορισμένοι επιστήμονες κατέκριναν το γεγονός ότι οι Γάλλοι ερευνητές χρησιμοποίησαν στο πείραμά τους τον συγκεκριμένο τύπο αρουραίου (albino Sprague-Dawley), υποστηρίζοντας ότι έχει την τάση να αναπτύσσει καρκινικούς όγκους.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Food and Chemical Toxicology».
Πηγη: Συντάχθηκε με στοιχεία από  το www.econews.gr
Φωτ: sustainablepulse.com


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons