Ελπίδα για εμβόλιο του HIV χάριν σε μαθηματικό τύπο του Χρηματιστηρίου


Η ανακάλυψη του εμβολίου για τον ιό HIV έχει ξεφύγει από τους ιθύνοντες για πάνω από 30 χρόνια και οφείλετε στην ακραία ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται – πλέον όμως οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική για ένα εμβόλιο, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μαθηματικό τύπο που παρακολουθεί τις τιμές του χρηματιστηρίου.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) και το Ινστιτούτο Ragon του Cambridge, υποστηρίζουν πως υπάρχει τρόπος εξόντωσης του ιού με δύο τρόπους – είτε να καταστραφεί από το ανοσοποιητικό σύστημα είτε να αυτοκαταστρέφεται. Τα εμβόλια που μέχρι σήμερα είχαν εφευρεθεί στόχευαν στο να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να στοχεύσει στις μοριακές υπογραφές που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο παθογόνο. Η ικανότητα όμως του ιού να μεταλλάσσεται κατέστησε δυσχερή τον εντοπισμό αξιόπιστων στόχων στο εμβόλιο.

Οι ερευνητές στην αναζήτηση τους για ένα σωστά στοχευόμενο εμβόλιο, εστίασαν στη μετάλλαξη αμινοξέων τα οποία είναι κατάλληλα στο να εντοπίζουν τον ιό στα μολυσμένα κύτταρα και να τον καταστρέφουν.
Ειδικότερα εξετάστηκαν αμινοξέα των οποίων οι συνδυασμοί μετάλλαξης θα είχαν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας ώστε να καταστεί ο ιός μη βιώσιμος. Με τη δημιουργία μιας πολυσχιδούς επίθεσης ενάντια στις περιοχές του HIV, οι ερευνητές παρατήρησαν, ότι ο ιός είτε θα αυτοκαταστρέφονταν είτε θα καταστρεφότανε από το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τα αμινοξέα αυτά βρίσκονται στην λεγόμενη περιφέρεια Gaq του HIV και οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν μαθηματικό τύπο για να την εξερεύνηση τους, τον επονομαζόμενο Random Matrix.
Οι ερευνητές έψαξαν για ένα σύνολο συν-εξέλιξης των ομάδων των αμινοξέων με έναν μεγάλο αριθμό αρνητικών συσχετισμών (δηλαδή, πολλαπλές μεταλλάξεις που θα καταστρέψουν τον ιό) και έναν μικρό αριθμό θετικών συσχετίσεων (δηλαδή ο ιός μπορεί να επιβιώσει μέσω πολλαπλών μεταλλάξεων).
Ο συνδυασμός αυτός βρέθηκε σε μια περιοχή που αποκαλείται τομέας Gaq 3.
Η περιοχή αυτή βοηθάει στην σταθεροποίηση της πρωτεΐνης στο κέλυφος του ιού – πολλές μεταλλάξεις σε αυτό το σημείο, με αποτέλεσμα η δομή του ιού να καταρρεύσει.
Ενδιαφέρον ήταν το γεγονός όταν η ομάδα μελέτησε τον ιό HIV – μολυσμένων ατόμων, των οποίων τα σώματα είναι σε θέση να αποκρούσουν τις επιθέσεις – οι αποκαλούμενοι «εκλεκτοί» - διαπίστωσαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα αυτών των ατόμων στοχεύει επιλεκτικά στον τομέα Gaq 3 σε σχέση με άλλες πρωτεΐνες.
Σύντομα θα αρχίσουν οι δοκιμές σε ζωικά μοντέλα.


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons